Διάλογος «κουφών» μεταξύ Τσίπρα – Σόιμπλε

18:34 14/1/2013 - Πηγή: Aixmi

Τσίπρας και Σόιμπλε συμφώνησαν ότι διαφωνούν πλήρως, στη σημερινή συνάντησή τους στο Βερολίνο, και έτσι το μόνο ουσιαστικό που προέκυψε είναι ότι γνωρίστηκαν και είπαν κατά πρόσωπο τις (εντελώς διαφορετικές) απόψεις τους.

Η πρώτη διαρροή για τα διαμειφθέντα έγινε από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, μέσω του πρακτορείου Ρόιτερς.

Εκεί αναφέρεται ότι «Ο Σόιμπλε είπε κατηγορηματικά στον κ. Τσίπρα

ότι δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή από την εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής. Και τον κάλεσε να υποστηρίξει το δρόμο που έχει υιοθετηθεί».

Λίγο αργότερα η ελληνική πλευρά έδωσε τη δική της εικόνα από τη συνάντηση.
Καταρχήν επιβεβαιώνεται η φράση «είναι στο χέρι σας να μείνετε στο ευρώ, αλλά γι αυτό πρέπει να τηρήσετε πλήρως το Μνημόνιο».

Τι έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; επανέλαβε τη θέση του ότι «το πρόγραμμα δε βγαίνει», με την προσθήκη «η διαρκής λιτότητα εξαθλιώνει τον λαό και δεν οδηγεί πουθενά».
Καμιά πληροφορία δεν μιλά για επιμονή Τσίπρα στην προεκλογική θέση «θα καταργήσω το Μνημόνιο αμέσως μόλις γίνω κυβέρνηση». Πιο κοντά στη χθεσινή άποψη περί αναθεώρησης του Μνημονίου και συνεννόησης με τους Γερμανούς, φαίνεται ότι βρέθηκε. Άλλωστε, τον αρχιτέκτονα της γερμανικής πολιτικής σε όλη την Ευρώπη είχε απένεντί του.

Αντίθετα, πληροφορίες από το περιβάλλον του αναφέρουν ότι έθεσε το θέμα του κατοχικού δανείου, ενώ ζήτησε να δοθεί και η κατάθεση του πρώην αφεντικού της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα