O ΣΥΡΙΖΑ λέει ψέματα. Άλλα θα κάνει ως κυβέρνηση

02:49 13/1/2013 - Πηγή: Aixmi

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται για την αλήθεια. Κάνει ό,τι κατηγορεί πως έκαναν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Λέει ψέματα στην αντιπολίτευση για να κάνει άλλα στην κυβέρνηση. Εμφανίζεται ως γενικός εισαγγελέας και δημόσιος κατήγορος βλέποντας παντού ποινικές ευθύνες και συνωμοσίες. Για την ακρίβεια, μόνο όσων θεωρεί πως στέκονται εμπόδιο στα πολιτικά του σχέδια.

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα

στον Real fm ήταν μια αποκάλυψη. Και όχι για το περίφημο, πλέον, «είμαστε και εμείς νοικοκυραίοι». Αλλά για την «αδυναμία» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να πει έστω και μία ξεκάθαρη θέση. Ακόμη και για την απλή αναλογική απάντησε πως «είμαστε υπέρ της ισοτιμίας της ψήφου». Μεγάλες κουβέντες χωρίς κανένα συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Το πρόβλημα είναι ότι δε μπορεί να πάει έτσι μία χώρα μπροστά. Με πολιτικούς που άλλα λένε και άλλα κάνουν και πολίτες που κινούνται σαν εκκρεμές από το ένα άκρο στο άλλο.

Ξεκινάμε από τους πολιτικούς:

Ο Ανδρέας Παπανδρέου υποσχέθηκε αλλαγή.

Ο Κώστας Μητσοτάκης κάθαρση.

Ο Κώστας Σημίτης εκσυγχρονισμό.

Ο Κώστας Καραμανλής επανίδρυση του κράτους.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε πως υπάρχουν λεφτά.

Ο Αντώνης Σαμαράς πως θα σώσει την Ελλάδα.

Άλλοι λένε ότι τα έκαναν και άλλοι όχι. Με την άνεση του καναπέ, που προσέφερε σε όλους σχεδόν τους Έλληνες η Μεταπολίτευση, και της χρονικής απόστασης από τα γεγονότα, ο απολογισμός είναι σχετικά ευχερής. Αλλά, αντί για ορθολογική αποτίμηση, κυριαρχούν οι γενικεύσεις και οι αφορισμοί. Ο λαϊκισμός.

Τα κόμματα πρωτοστατούν και οι πολίτες ακολουθούν:

Οι τρείς από τους τέσσερις που λάτρευαν τον Ανδρέα και τον ψήφιζαν, θεωρούν τώρα το ΠΑΣΟΚ υπεύθυνο για όλα τα δεινά του κόσμου.

Οι πολίτες που ανέδειξαν τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό και ήθελαν τον Ανδρέα στη φυλακή, άλλαξαν γνώμη σε 3,5 χρόνια.

Οι πολίτες που στήριξαν τον Σημίτη για 8 χρόνια, τον έδιωξαν νύχτα για να φέρουν τον Γιώργο στο ΠΑΣΟΚ και τον Καραμανλή στην κυβέρνηση.

Τον Γιώργο και τον Καραμανλή, όμως, δεν πρόλαβαν να τους διώξουν. Έφυγαν μόνοι τους. Και οι πολίτες έφεραν τον Σαμαρά, τον οποίο είχαν στείλει εκτός Βουλής όταν είχε κάνει την Πολιτική Άνοιξη. Και έκαναν αξιωματική αντιπολίτευση τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο επίσης είχαν εκτός Βουλής για μερικά χρόνια.

Γούστο τους και καπέλο τους, θα μου πείτε. Σωστό. Όλοι έχουν δικαίωμα να αλλάζουν γνώμη. Μερικοί, πιο τυχεροί, έχουν δικαίωμα και στη δεύτερη ευκαιρία. Αρκεί και οι μεν και οι δε να διδάσκονται από τα λάθη (τους) του παρελθόντος. Γιατί, αν επαναλαμβάνουν τα ίδια, απλά σε λίγα χρόνια θα προσθέσουμε ακόμη λίγες γραμμές σε αυτό το άρθρο. Αν είμαστε τυχεροί και δεν έρθει πριν η καταστροφή.

Γιατί βλέπω πολύ μίσος γύρω μου. Πολλά νεύρα. Οι οιωνοί είναι κακοί.

ΥΓ. Σαμαράς και ΣΥΡΙΖΑ έχουν την ευκαιρία. Να κάνουν την αλλαγή. Να πετύχουν την κάθαρση, τον εκσυγχρονισμό, την επανίδρυση του κράτους και να κάνουν τη χώρα να βγάλει λεφτά. Δε θα πετύχουν, όμως, με πολιτικαντισμούς. Το έχουμε ήδη γράψει: αν δεν αλλάξουν μυαλά απλά θα προσθέσουν τα ονόματά τους στη λίστα των πολιτικών που περιλαμβάνει το άρθρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα