Δεν θα διεξαχθεί το ντέρμπι – Πεδίο μάχης η Λεωφόρος

22:02 21/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Δεν θα διεξαχθεί το μεγάλο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, καθώς σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ οπαδών του ΠΑΟ και της αστυνομίας, ενώ υπήρξε επίθεση κατά παικτών του ΟΣΦΠ με φωτοβολίδες. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία δήλωσε αδυναμία να διασφαλίσει την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Όλα ξεκίνησαν όταν κάτω από έντονες

αποδοκιμασίες μπήκε στο γήπεδο η αποστολή του Ολυμπιακού.
Οι οπαδοί των πρασίνων δεν έμειναν μόνο στις αποδοκιμασίες, αλλά εκτόξευσαν τέσσερις φωτοβολίδες μέσα στο γήπεδο προς τη μεριά των ερυθρόλευκων, η μία εκ των οποίων χτύπησε τον Φινμπόγκασον. Με την προτροπή του Σάββα Θεοδωρίδη, αλλά και του Κώστα Καραπαππά, οι παίκτες των ερυθρόλευκων επέστρεψαν γρήγορα στα αποδυτήρια.

Ο αγώνας δεν θα αρχίσει, για λόγους ασφαλείας, όπως εξήγησε λίγα λεπτά αργότερα ο διαιτητής Ανδρέας Παππάς. Σε πεδίο μάχης αστυνομίας και οπαδών μετατράπηκε, μετά την ανακοίνωση της αναβολής του ματς, το γήπεδο της Λεωφόρου.

Δύο-τρεις κουκουλοφόροι παραβίασαν την πόρτα στην θύρα 13 και μπήκαν στο γήπεδο. Ο ένας κρατώντας ένα καπνογόνο κατευθύνθηκε προς την φυσούνα και το πέταξε προς τα ΜΑΤ χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Ακολούθησε πραγματικός πανικός στις εξέδρες.

Δεκάδες καπνογόνα άναψαν, οι οπαδοί άρχισαν να αποδοκιμάζουν εν χορώ τον Σταύρο Κοντονή, ενώ οι δυνάμεις της αστυνομίας αναπτύχθηκαν περιμετρικά του γηπέδου με περισσότερες στο κέντρο του γηπέδου και προς την θύρα των οργανωμένων.

Αμέσως μετά οι κουκουλοφόροι άρχισαν να εκτοξεύουν φωτοβολίδες προς την πλευρά των αστυνομικών, ενώ το μένος των οπαδών στράφηκε και προς τα δημοσιογραφικά θεωρεία.

Ο Κώστας Φρατζέσκος, που έκανε σχόλιο στο ματς για λογαριασμό τηλεοπτικού σταθμού σηκώθηκε κι έφυγε αμέσως από το γήπεδο και τον ακολούθησαν αρκετοί εκπρόσωποι του Τύπου, αλλά και διάφοροι άλλοι άνθρωποι.

Το γήπεδο μετατράπηκε σε… κόλαση με τις φωτοβολίδες και τα καπνογόνα να έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έχουν γίνει ως τώρα 25 προσαγωγές και δέκα συλλήψεις οπαδών.

Με δηλώσεις του στην κάμερα της NOVA ο Ρομπέρτο επισήμανε πως «συνέβη ξανά κάτι το οποίο δεν πρέπει να συμβαίνει, κάτι το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τον αθλητισμό και με το ποδόσφαιρο. Έτσι δεν θα δει ο κόσμος ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες.
Βγήκαμε στον αγωνιστικό χώρο όπως κάναμε πάντα, έχοντας ηρεμία καθώς πιστεύαμε ότι θα ήταν μία διαφορετική βραδιά σε σχέση με πέρσι. Έχουμε μεγάλο σεβασμό στους παίκτες και τον κόσμο του Παναθηναϊκού και είμαστε πολύ απογοητευμένοι γιατί θέλαμε να παίξουμε. Είναι πολύ άσχημο να συμβαίνει αυτό σε μία τόσο ωραία χώρα, που θα μπορούσε να είχε προηγμένο αθλητισμό».

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει καταθέσει μήνυση για την επίθεση που δέχθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» κατά την είσοδό τους. Όπως υποστηρίζουν εναντίον των παικτών εκτοξεύθηκαν 7 φωτοβολίδες ευθείας βολής.

Στο μεταξύ αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι από χτύπημα καρέκλας, στη διάρκεια των επεισοδίων εντός του γηπέδου. Ο αστυνομικός διακομίστηκε με ασθενοφόρο και αναίσθητος στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Όπως αναφέρθηκε στη συνέχεια από την ΕΛ.ΑΣ. ανέκτησε τις αισθήσεις του και παραμένει για νοσηλεία.

Την ίδια ώρα όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του υφυπουργού Σταύρου Κοντονή δεν υπάρχει καμία σκέψη για διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των εκτρόπων. Η αντίδραση θα κατατείνει προς την τιμωρία των υπευθύνων, κι αυτό σημαίνει αυστηρότατες ποινές, με αφαίρεση βαθμών, τιμωρία του γηπέδου και βαρύτατα πρόστιμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα