Χρυσαυγίτικο παραλήρημα από τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο

17:31 28/10/2012 - Πηγή: Aixmi

Ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος, σε ένα παραλήρημα »επαινεί» τα »κατορθώματα» της Χρυσής Αυγής έξω από το θέατρο Χυτήριο! Την ώρα που ακόμη και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κατακρίνει τις βίαιες πράξεις της, διαμηνύοντας ότι η Εκκλησία δεν έχει αναθέσει σε κανέναν την προστασία της και την εκπροσώπησή της, ο Αμβρόσιος ευχαριστεί την Χρυσή Αυγή

που υπερασπίστηκε το όνομα του Χριστού, έξω από το θέατρο!

Δηλαδή,  με λίγα λόγια, ευχαριστεί και μάλιστα υποστηρίζει τον παλληκαρά Παναγιώταρο, που με χυδαιότητες έβριζε τους ηθοποιούς, χαρακτηρίζοντάς τους ξεσκισμένες αδελφές!

Πώς, όμως, ξεκίνησαν όλα αυτά; Υπήρξε μία πληροφορία πριν από μέρες, ότι ο Μητροπολίτης θα παραβρεθεί σε εγκαίνια γραφείων της Χρυσής Αυγής, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, λοιπόν, στην ανακοίνωση- παραλήρημα, στρέφεται εναντίον του κόμματος, ενώ προτρέπει τη Χρυσή Αυγή να βελτιώσει το στυλ της ώστε να καταστεί γλυκιά ελπίδα για τον Έλληνα πολίτη! Αναφέρεται, μάλιστα, και στον Αλέξη Τσίπρα, που θεωρεί ότι δεν είναι άνθρωπος του Θεού, γιατί δεν έχει κάνει θρησκευτικό γάμο! Αλλά κατά τα άλλα, υποστηρίζει τα πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής, που βρίζουν και επιτίθενται σε αθώους ανθρώπους…
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση και φρίξτε με όσα λέει, ένας άνθρωπος της…Εκκλησίας.
 
Οι παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να υποβληθούν στον κόπο να μας ερωτήσουν, ώστε να επαληθεύσουν μια αδέσποτη πληροφορία, ότι πρόκειται να τελέσω σήμερα το βράδυ τα Εγκαίνια στα Γραφεία της Χρυσής Αυγής, εχάλασαν τον κόσμο εναντίον μας. Τα ΜΜΕ, Αθηναϊκά και Επαρχιακά, δεν έπαυσαν να ασχολούνται μαζί μου. Ιδού λοιπόν η απάντησή μας.

Απόψε δεν θα μεταβώ στα Εγκαίνια των Γραφείων της Χρυσής Αυγής! Διά τους εξής λόγους:

1) Όχι μόνον διότι την ίδια ώρα είχα κάποια άλλη σοβαρή υποχρέωση, αλλά και διά πολλούς εισέτι λόγους τους οποίους θα σας εκθέσω. Έχω παρακαλέσει τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Καλλίνικο Πουλή, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών, να με εκπροσωπήσει και να τελέσει τον αγιασμό.

2) Εκ συστήματος, αν και προσκαλούμενος, δεν παρίσταμαι στα Εγκαίνια των Γραφείων των Πολιτικών Κομμάτων και σχηματισμών, για να μη δίδω αφορμή σε σχόλια! Πάντοτε μερικοί είναι έτοιμοι να μας πυροβολήσουν!

3) Ένεκα της θέσεώς μου ως Επίσκοπος, δεν έχω το δικαίωμα να ανήκω σε κάποιο πολιτικό Κόμμα ολοκλήρου του πολιτικού φάσματος, ήτοι από την άκρα αριστερά έως και την άκρα δεξιά! Τούτο δε, διότι ο Επίσκοπος είναι πνευματικός πατήρ όλων, ανεξαιρέτως όλων, και πρέπει να είναι προσιτός σε όλους, γι’ αυτό δε αχρωμάτιστος και συνεπώς ακομμάτιστος! Πολλοί κατά καιρούς μας έβαλαν ετικέτες, εμείς όμως ουδέποτε προέβημεν σε συζητήσεις πολιτικού περιεχομένου, και μάλιστα κατά τη διάρκεια προεκλογικών αναμετρήσεων. Ως παράδειγμα έστω το εξής: στον οδηγό μας, που ευρίσκεται τις περισσότερες ώρες της εβδομάδος μαζί μας επί 34 τόσα χρόνια, ουδέποτε υποδείξαμε τι να ψηφίσει και ουδέποτε επίσης τον ερωτήσαμε τι εψήφισε!

<
Keywords
Τυχαία Θέματα