Συνέλαβαν τον Βαξεβάνη για τη (φερόμενη ως) λίστα Λαγκάρντ

12:36 28/10/2012 - Πηγή: Aixmi

Στη ΓΑΔΑ έχει προσαχθεί ο Κώστας Βαξεβάνης για να οδηγηθεί σε λίγη ώρα στον εισαγγελέα, ο οποίος θα του απαγγείλλει κατηγορία για παραβίασης προσωπικών δεδομένων (λόγω της δημοσίευσης της φερόμενης ως λίστας Λαγκάρντ από το περιοδικό Hot Doc).
Νωρίτερα τον είχαν συλλάβει αστυνομικοί, σε σπίτι στη Δροσιά, παρουσία εισαγγελέα.

«Μπαίνουν στο σπίτι με εισαγγελέα τώρα. Με συλλαμβάνουν. Διαδώστε», έγραψε ο ίδιος ο δημοσιογράφος

στο twitter.
Άλλωστε, από χθες βράδυ, ενημέρωνε για κάθε του κίνηση μέσω twitter -ακόμη και για το σημείο που βρισκόταν λίγη ώρα πριν τον συλλάβουν!

«Βρίσκομαι Πόντου 16 στη Δροσιά. Απ’ έξω υπάρχουν 15 αστυνομικοί. Ας μπουν να με συλλάβουν την επέτειο του ΟΧΙ».

Θυμίζουμε ότι στο περιοδικό του δημοσίευσε λίστα με περίπου 2050 ονόματα, την οποία στο εξώφυλλο παρουσίαζε ως λίστα Λαγκάρντ. Είναι, άραγε, η αυθεντική λίστα; Και αν ναι, γιατί έχει επιπλέον δεκάδες ονόματα από τα 1991; Τόσα (υποτίθεται τουλάχιστον) περιείχε η πρωτότυπη λίστα -αυτό είχαν καταθέσει στη Βουλή οι πρώην υπουργοί Οικονομικών και οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Ο Σύριζα χαρακτηρίζει πολιτική τη δίωξη του Βαξεβάνη και επισημαίνει το γεγονός ότι συλλαμβάνεται εκείνος που αποκαλύπτει τη λίστα και όχι εκείνοι που την απέκρυψαν…

Είναι προφανές ότι οι άθλιοι χειρισμοί, τόσο των υπουργών Οικονομικών όσο και των προϊσταμένων του ΣΔΟΕ, έχουν καταφέρει ένα ακόμη μεγάλο χτύπημα στην (όποια εναπομείνασα) αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα