Μπουτάρης: Δεν με ενδιαφέρει αν ο Κεμάλ ήταν φονιάς ή όχι

17:28 26/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Συνέντευξη στην εφημερίδα Χουριέτ παραχώρησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης με αφορμή επίσκεψή του στην Άγκυρα για συνομιλίες σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης, η οποία αναμένεται να εγκαινιαστεί στις αρχές του 2017.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπερασπίστηκε το

άνοιγμα της πόλης στην Τουρκία και θύμισε τους 5.000 Τούρκους τουρίστες που κατέφτασαν στην Θεσσαλονίκη στις 10 Νοεμβρίου, επέτειο του θανάτου του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης είπε ότι η πόλη «έχει το προνόμιο να είναι η γενέθλια πόλη του Κεμάλ. Για τους Έλληνες έχουμε δημιουργήσει ένα μύθο, ότι ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν ένας σφαγέας. Τώρα, αυτό που λέω στους πολίτες είναι ότι δεν με νοιάζει αν ο Κεμάλ ήταν δολοφόνος ή όχι. Δεν με νοιάζει αν ήταν καλός ή κακός. Αυτό που με νοιάζει είναι ότι εμείς οι Έλληνες επισκεπτόμαστε την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, επισκεπτόμαστε τη Σμύρνη, την Σαμψούντα, την Τραπεζούντα και αποτίουμε φόρο τιμής στη γη των προγόνων μας. Οι Τούρκοι αισθάνονται το ίδιο για τον Κεμάλ. Είναι ο πατέρας της Τουρκίας. Επιθυμούν να επισκεφθούν τη γενέθλια πόλη του και εγώ θα τους δώσω τη δυνατότητα. Και μόλις έλθουν, οι Έλληνες θα δουν ότι οι Τούρκοι δεν θέλουν να μας σκοτώσουν και ότι δεν είμαστε σε πόλεμο».

Κατέληξε, δε, τονίζοντας ότι «οι Έλληνες και οι Τούρκοι πρέπει να δείξουν αλληλοκατανόηση. Θα ζήσουμε μαζί για πάντα. Πρέπει λοιπόν να ζήσουμε σα γείτονες και να αγαπάμε ο ένας τον άλλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα