Χίος: Νέα επεισόδια, ξυλοδαρμοί και τραυματισμοί στη ΒΙΑΛ

17:02 26/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Επεισόδια και συμπλοκές μεταξύ μεταναστών και αστυνομικών σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν ξεσπάσει από το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο κράτησης στη ΒΙ.ΑΛ Από τους χώρους έχουν απομακρυνθεί οι εργαζόμενοι και οι Μ.Κ.Ο. ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση καταστολής της εξέγερσης από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αφορμή για το ξέσπασμα των επεισοδίων ήταν η διαμαρτυρία μιας Σύρας σε υπάλληλο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου, για την καθυστέρηση στην εξέταση της αίτησης παραχώρησης ασύλου.

Η ένταση κορυφώθηκε και κατέληξε σε επίθεση της Σύρας

κατά των υπαλλήλων της υπηρεσίας ασύλου. Στη συνέχεια κλιμακώθηκαν οι αντιδράσεις, οι πρόσφυγες και μετανάστες προσπάθησαν να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους στους χώρους της ΒΙ.ΑΛ και χρειάστηκε η αστυνομική επέμβαση.

Από τους χώρους της ΒΙ.ΑΛ απομακρύνθηκαν ήδη οι εργαζόμενοι και επιχειρούν στελέχη των ΜΑΤ αλλά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στελέχη πάντως της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου εκτιμούν, ότι η εξέγερση στη Χίο είναι μικρότερης κλίμακας από αυτήν στη Μόρια της Λέσβου πριν τρεις μέρες.

Στο hot spot της Μόριας σήμερα, για μια ακόμα φορά, μπήκαν και «επιχείρησαν» προληπτικά άνδρες διμοιρίας των ΜΑΤ. Τέτοιες «προληπτικές» επιχειρήσεις γίνονται συνεχώς σε όλα τα hot spot και τους άλλους καταυλισμούς, όπου σταθμεύουν μεγάλες δυνάμεις της Αστυνομίας.

Κι αυτό, γιατί θεωρείται από στελέχη των διωκτικών αρχών, ότι οι συνεχείς εξεγέρσεις των τελευταίων ημερών, όλες με αίτημα τη γρήγορη ολοκλήρωση διαδικασιών ασύλου, «μπορεί να λειτουργούν ως ντόμινο, με πιθανότητα πολύ δυσάρεστων προοπτικών».

Πηγή: politischios.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα