Αρνητικό σήμα Ερντογάν για τους 2 Έλληνες-Σύνδεση με τους 8 Τούρκους

20:33 1/4/2018 - Πηγή: Aixmi

Αρνητικό μήνυμα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς έστειλε ο Ταγίπ Ερντογάν, συσχετίζοντας ευθέως την υπόθεσή τους με εκείνη των 8 Τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα και ζητούν πολιτικό άσυλο.

«Αυτοί οι 8 προσπάθησαν να με σκοτώσουν και, όταν απέτυχαν, πήραν ένα στρατιωτικό ελικόπτερο και κατέφυγαν στην Ελλάδα», είπε μιλώντας στα σύνορα με τη Συρία και φορώντας στρατιωτική στολή. «Τότε ο Έλληνας πρωθυπουργός μου είπε ότι σε 10-15 μέρες θα τους απελάσει στην Τουρκία, όμως πέρασαν μήνες

και χρόνια και ακόμη το κανονίζει». Είναι η τρίτη φορά που αναφέρεται σε υπόσχεση τού Αλέξη Τσίπρα -πράγμα που δεν έχει διαψεύσει ρητώς η ελληνική πλευρά.

Όπως μετέδωσε στο δελτίο τού ΣΚΑΪ ο Μανόλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες (εννοεί Γιούνκερ και Τουσκ) τού ζήτησαν να απελευθερώσει τούς 2 Έλληνες που κρατούνται στην Αδριανούπολη. «Δεν είδα ανάλογο ενδιαφέρον για τους 8 τρομοκράτες που βρίσκονται στην Αθήνα», είπε. Και πρόσθεσε ότι «η υπόθεση των 2 Ελλήνων βρίσκεται στα χέρια της τουρκικής Δικαιοσύνης. Εκείνη θα αποφασίσει. Είμαστε κράτος δικαίου».

Αρνητικό μήνυμα Ερντογάν για τους 2 Έλληνες-Σύνδεση με τους 8 Τούρκους

The post Αρνητικό σήμα Ερντογάν για τους 2 Έλληνες-Σύνδεση με τους 8 Τούρκους appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα