Ερντογάν: Aπαιτεί μερίδιο στο φυσικό αέριο είτε λυθεί είτε όχι το Κυπριακό

19:13 1/4/2018 - Πηγή: Aixmi

«Με λύση ή χωρίς λύση τού Κυπριακού οι Τουρκοκύπριοι θα έχουν μερίδιο στους υδρογονάνθρακες», είπε ξεκάθαρα ο Ταγίπ Ερντογάν στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και στον Ντόναλντ Τουσκ, στη συνάντηση που είχαν στη Βάρνα τής Βουλγαρίας την περασμένη Δευτέρα.

Το θέμα των τουρκικών ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ έθεσε ο πρόεδρος τού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σημειώνοντας ότι αν λυθεί το Κυπριακό

θα έχουν ενεργειακό όφελος και η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι. Ωστόσο, ο πρόεδρος τής Τουρκίας δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνειών για τις προθέσεις του στην απάντησή του, υπογραμμίζοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι θα έχουν όφελος είτε λυθεί είτε δεν λυθεί το Κυπριακό.

Το μήνυμα του ήταν καθαρό: θα συνεχίσει να εμποδίζει τις προπάθειες για την εξόρυξη φυσικού αερίου έος ότου αποδεχθεί η Ελλάδα και η Κύπρος τη μοιρασιά στα ενεργειακά κοιτάσματα. Στις προθέσεις του είναι να επιχειρήσει να κάνει και δικές του γεωτρήσεις σε Οικόπεδα τής κυπριακής ΑΟΖ

Ερντογάν: Θα έχουμε μερίδιο στο φυσικό αέριο είτε λυθεί είτε όχι το Κυπριακό

The post Ερντογάν: Aπαιτεί μερίδιο στο φυσικό αέριο είτε λυθεί είτε όχι το Κυπριακό appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα