Απολογείται σήμερα ο Γιάννος Παπαντωνίου

10:15 22/10/2018 - Πηγή: Aixmi

Στους ανακριτές κατά της διαφθοράς Ηλιάννα Ζαμανίκα και Γιώργο Ευαγγέλου, απολογούνται σήμερα ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων, ποσό που φέρεται να δυνδέεται με τη σύμβαση εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά κι εκείνη που σχετιζόταν με τα αντισταθμιστικά ωφελήματα, τα οποία απέρρεαν από αυτή.

Ο πρώην υπουργός, που αρνείται ότι έκανε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη, φέρεται μέσω ενός πολύπλοκου συστήματος λογαριασμών και υπολογαριασμών να εκτέλεσε εκατοντάδες

κινήσεις εντός του χρηματοπιστωτικού τομέα με στόχο να εξαφανιστούν τα ίχνη του μαύρου χρήματος και να φτάσει «καθαρό» στους τελικούς του αποδέκτες.

Σύμφωνα με τις αρχές το επίμαχο ποσό αποτελεί μέρος μιας πολύ σημαντικής ροής που βρέθηκε σε ελβετικές τράπεζες με τελικό αποδέκτη τον πρώην υπουργό, ύψους 4.600.000 ελβετικών φράγκων και που ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός εμφανίζεται να διατηρούσε εντός του ελβετικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

The post Απολογείται σήμερα ο Γιάννος Παπαντωνίου appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα