Απεβίωσε ο πρίγκιπας της Δανίας, σύζυγος της βασίλισσας

12:29 14/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Στα 83 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο πρίγκιπας Χένρικ της Δανίας, σύζυγος της βασίλισσας Μαργκρέτε, όπως ανακοίνωσε ο βασιλικός οίκος της χώρας.

Ο πρίγκιπας νοσηλευόταν από τις 28 Ιανουαρίου πάσχοντας από καρκίνο στον αριστερό πνεύμονα και πνευμονική λοίμωξη ενώ επέστρεψε στο σπίτι του «για τις τελευταίες στιγμές της ζωής του».

Στην ανακοίνωση αναφερόταν: «Η Βασιλική Υψηλότητα Πρίγκιπας Χένρικ πέθανε την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στις 23.18′ στον πύργο του Φρέντενσμποργκ». Ο πρίγκιπας είχε δίπλα του τη σύζυγό του και τους δυο γιους τους.

Ο Ανρί Μαρί Αντρέ ντε Λαμπόρντ

ντε Μονπεζά είχε γεννηθεί στις 11 Ιουνίου 1934 στην Ταλάνς, κοντά στην Μπορντό της Γαλλίας. Τον Ιούνιο του 1967 παντρεύτηκε τη διάδοχο του θρόνου της Δανίας Μαργκρέτε, η οποία ενθρονίστηκε τον Ιανουάριο του 1972, αλλά δεν έλαβε ποτέ τον τίτλο του βασιλιά. Είχε αποχωρήσει από τα επίσημα βασιλικά καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 2016, ενώ τον Σεπτέμβριο τυ ίδιου έτους ανακοινώθηκε ότι έπασχε από άνοια.

The post Απεβίωσε ο πρίγκιπας της Δανίας, σύζυγος της βασίλισσας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα