Επιμένει ο Γιλντιρίμ: Μας προκαλέσατε και δώσαμε απάντηση

11:10 14/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Αναχωρώντας για τη Λευκορωσία το πρωί ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ έδωσε συνέχεια στις προκλητικές δηλώσεις παρά τη συνομιλία που είχε χθες βράδυ με τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Γιλντιρίμ σημείωσε χαρακτηριστικά: «Εκφράσαμε ρητά στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι το να μένει μακριά από εντάσεις θα είναι καλύτερο όσον αφορά τις σχέσεις των δυο χωρών. Πρόσφατα, έγιναν παραβιάσεις και ένταση που ξεκίνησε

από τα Ίμια και εμείς απαντήσαμε» και πρόσθεσε ότι οι δυο πρωθυπουργοί «συμφώνησαν να μειωθούν οι εντάσεις και να υπάρχει ανοικτή γραμμή μέσω πολιτικών και διπλωματικών οδών».

Όπως σημείωσε, το Αιγαίο πρέπει να είναι μια θάλασσα φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία και ότι τις δυο χώρες τις ενώνουν περισσότερα από όσα τις χωρίζουν και θυμήθηκε τον διάλογο λέγοντας ότι αυτός είναι η μόνη λύση για να επιλυθούν τα προβλήματα.

The post Επιμένει ο Γιλντιρίμ: Μας προκαλέσατε και δώσαμε απάντηση appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα