Ερντογάν: Ο τουρκικός στρατός εισέβαλε στη Συρία

16:32 9/10/2019 - Πηγή: Aixmi

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως άρχισε η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία, αγνοώντας πλήρως τις δημόσιες απειλές του Ντόναλντ Τραμπ ότι θα καταστρέψει την τουρκική οικονομία αν χτυπηθούν οι Κούρδοι σύμμαχοι των ΗΠΑ.

Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ είχε ανακοινώσει ότι «οι προετοιμασίες για τη στρατιωτική επιχείρηση στα ανατολικά του Ευφράτη, είναι σε εξέλιξη, παρακολουθούμε στενά τη διαδικασία με τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων». Άλλος

Τούρκος αξιωματούχος ανέφερε στο Bloomberg ότι τα τουρκικά στρατεύματα έχουν ήδη περάσει στη βορειοανατολική Συρία -κοντά στις συριακές πόλεις Tal Abyad και Ras al-Aynγια- για να αναγκάσουν τους Κούρδους μαχητές να απομακρυνθούν από τα σύνορά τους.

Οι Κούρδοι, που χαρακτήρισαν «πισώπλατη μαχαιριά» την απόφαση Τραμπ να αποσύρει τους Αμερικανούς στρατιώτες από τη βόρεια Συρία, τόνισαν ότι θα πολεμήσουν τους Τούρκους εισβολείς

«Κηρύσσουμε κατάσταση γενικής κινητοποίησης για τρεις ημέρες στη βορειοανατολική Συρία», αναφέρουν οι ημιαυτόνομες κουρδικές αρχές της Συρίας σε ανακοίνωσή τους.

«Καλούμε όλες τις συνιστώσες του λαού μας να κατευθυνθούν προς την μεθοριακή ζώνη  για να εξασφαλίσουν ότι θα υπάρξει αντίσταση αυτή την ευαίσθητη ιστορική στιγμή».

The post Ερντογάν: Ο τουρκικός στρατός εισέβαλε στη Συρία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα