Επιστολή Σαλμά σήμερα στην προανακριτική ότι δεν θα προσέλθει

Με την επιστολή του πρώην υπουργού της ΝΔ Μάριου Σαλμά την οποία παρέλαβε πριν από περίπου μια ώρα με σημερινή ημερομηνία ο Πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis Θ. Δρίτσας κλείνει ο κύκλος των "όχι" στην πρόσκληση της επιτροπής προς όλα τα αναφερόμενα πολιτικά πρόσωπα στη δικογραφία.

Ήδη από την περασμένη Παρασκευή με επιστολή τους τόσο ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας

Γιάννης Στουρνάρας όσο και ο πρώην υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης είχαν κάνει γνωστό στο Προεδρείο της Προανακριτικής Επιτροπής ότι δεν θα ανταποκριθούν στη σχετική κλήση για ακρόαση. Ενώ ο κ. Σαλμάς, το όνομα του οποίο υπήρχε στον ιστότοπο της Βουλής μέχρι και σήμερα στον προγραμματισμό της αυριανής συνεδρίασης, με επιστολή που , σύμφωνα με το Προεδρείο της επιτροπής έφτασε πριν από λίγο στην Βουλή, κάνει και αυτός γνωστό ότι επίσης δεν θα προσέλθει. Η επιλογή του κ. Σαλμά να στείλει σήμερα την επιστολή στην επιτροπή αλλάζει και τον σχετικό προγραμματισμό της Βουλής, ενώ αύριο η επιτροπή θα συνεδριάσει για να δει πως θα προχωρήσει από εδώ και στο εξής. Το πιθανότερο είναι πως θα γίνει άλλη μια συνεδρίαση αυτή την εβδομάδα όπου θα ανακοινωθεί η απόφαση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για την αρμοδιότητα της επιτροπής, ενώ το σχετικό πόρισμα θα ανακοινωθεί μετά το Πάσχα. Υπενθυμίζεται ότι μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση την περασμένη εβδομάδα αποχώρησε σύσσωμη η αντιπολίτευση και στην προανακριτική πλέον μετέχουν μόνο οι βουλευτές-μέλη της από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, στην επιστολή του ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας σημειώνει ότι δεν θα παραστεί γιατί έχει ήδη τοποθετηθεί στα της αρμοδιότητας της προανακριτικής επιτροπής στην Ολομέλεια της Βουλής στις 21 Φεβρουαρίου, ενώ αφήνει ανοιχτό να προσέλθει εφόσον η επιτροπή μπει στην ουσία της υπόθεσης και εξετάσει τους τρεις μάρτυρες.

Με επιστολές τους την περασμένη εβδομάδα είχαν ήδη κάνει γνωστό πως δεν θα προσέλθουν οι πρώην πρωθυπουργοί Αντ. Σαμαράς και Π. Πικραμμένος , ο Έλληνας Επίτροπος στην ΕΕ Δ. Αβραμόπουλος και οι πρώην υπουργοί Α. Λοβέρδος, Α. Γεωργιάδης, Α. Λυκουρέντζος.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα