Αμετάβλητος ο ELA για τις ελληνικές τράπεζες

16:18 13/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Αμετάβλητη διατήρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τη ρευστότητα που χορηγεί στις ελληνικές τράπεζες μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA), σύμφωνα με τραπεζική πηγή την οποία επικαλείται το Reuters.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε στη διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης

να μην αυξήσει το όριο ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών στο επίπεδο των περίπου 88 δισ. ευρώ.

Η κατάσταση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών αναμένεται να επανεξεταστεί από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ την Τετάρτη.

Όπως παρατηρεί το πρακτορείο, οι ελληνικές τράπεζες, οι οποίες παραμένουν κλειστές τις τελευταίες δύο εβδομάδες, στηρίζονται αυτή τη στιγμή στη χρηματοδότηση από την ΕΚΤ λόγω των μεγάλων εκροών καταθέσεων.

Δεδομένων των συνθηκών η τραπεζική αργία αναμένεται να παραταθεί, για ακόμη δύο ημέρες, όπως έγινε γνωστό από τραπεζικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Reuters.

Στην απόφαση αυτή σύμφωνα με τις ίδες πηγές, κατέληξε ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας σε σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με εκπροσώπους των τραπεζών.

Οι λεπτομέρειες αναμένεται να περιληφθούν σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία πρόκειται να εκδοθεί αργότερα στη διάρκεια της ημέρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα