Αγώνας δρόμου για την κυβέρνηση το επόμενο 48ωρο

14:45 13/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Σε αγώνα δρόμου καλείται να επιδοθεί η ελληνική κυβέρνηση καθώς πιέζουν ασφυκτικά τα περιθώρια για τη ψήφιση επώδυνων μέτρων έως το βράδυ της Τετάρτης.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επιστρέψει στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες νωρίς το απόγευμα και σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει συσκέψεις με στενούς του συνεργάτες και υπουργούς,

προκειμένου να χαράξει στρατηγική για τις επόμενες κρίσιμες 48 ώρες.

Στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχει δοθεί εντολή από το Μαξίμου να βρίσκονται όλοι τις επόμενες ώρες στην Αθήνα, καθώς αύριο το πρωί συγκαλείται εκτάκτως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος .

Πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι το Μέγαρο Μαξίμου να επιλέξει να φέρει στο Κοινοβούλιο τα μέτρα σε ένα νομοσχέδιο με ένα άρθρο κι αυτό γιατί η συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους προβλέπει, ως απαραίτητη συνθήκη, την ψήφιση όλων των προαπαιτούμενων.

Τα επιτελεία των υπουργείων που θα στηρίξουν το κρίσιμο νομοσχέδιο καλούνται να συντάξουν άμεσα τις προαπαιτούμενες διατάξεις, προκειμένου -αν είναι δυνατόν- να κατατεθεί σήμερα το βράδυ το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Θεωρείται βέβαιο ότι θα ακολουθηθεί η κατεπείγουσα διαδικασία, που σημαίνει ότι αύριο Τρίτη, θα συνεδριάσουν οι αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και την Τετάρτη θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για μια και μόνο συζήτηση, που θα λήξει με την ονομαστική ψηφοφορία.

Πηγή φωτογραφίας: EPA/IAN LANGSDON

Keywords
Τυχαία Θέματα