Αλλαγές στις άδειες οδήγησης – Τι θα ισχύει για τους οδηγούς άνω των 74 ετών

12:16 11/9/2018 - Πηγή: Aixmi

Αλλαγές έρχονται στις άδειες οδήγησης σύμφωνα με ανακοίνωση από το υπουργείο Μεταφορών, ενώ από τις νέες αποφάσεις, επηρεάζονται κυρίως οι ηλικιωμένοι οδηγοί, άνω των 74, που θα πρέπει να αποδείξουν αν ξέρουν να οδηγούν και να… παρκάρουν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αλλάζουν, οι οδηγοί άνω των 74 ετών, όταν ανανεώνουν το δίπλωμά τους θα είναι υποχρεωμένοι να αποδείξουν ότι ξέρουν να οδηγούν και να παρκάρουν αλλά και έχουν τα αντανακλαστικά για σωστή πορεία, προκειμένου να μειωθούν οι πιθανότητες για πρόκληση ατυχήματος.

Έτσι, μόλις συμπληρώνουν το 74ο έτος ηλικίας, θα δίνουν ξανά

εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης και αυτή η διαδικασία θα επαναλαμβάνεται κάθε τρία χρόνια, παράλληλα με τις ιατρικές βεβαιώσεις που θα υποβάλλουν. Όσοι είναι πάνω από 80 ετών θα πρέπει να δίνουν εξετάσεις για δίπλωμα κάθε δύο χρόνια.

Επίσης, οι ηλικιωμένοι θα κάνουν έναν κύκλο βασικής οδήγησης και δεν θα δίνουν όλο το πρόγραμμα των εξετάσεων (σήματα οδήγησης).

The post Αλλαγές στις άδειες οδήγησης – Τι θα ισχύει για τους οδηγούς άνω των 74 ετών appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα