Αιχμές Κούλογλου κατά Γιούνκερ: Απογοητευτική η ομιλία του

18:52 13/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Πυρά εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου για την ομιλία που εκφώνησε οπρόεδρος της Κονισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σχετικά με το όραμα για την Ευρώπη.

Με δήλωση του στο Euractiv ο κ. Κούλογλου είπε χαρακτηριστικά: Ήταν μια απογοητευτική ομιλία. Δεν αναφέρθηκε καθόλου στον ανθρωπιστικό πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις πολιτικές λιτότητας, που είχαν ως αποτέλεσμα την άνοδο της ακροδεξιάς.

Η ομιλία είναι χαρακτηριστική της βραχυπρόθεσμης θεώρησης των πραγμάτων

από την ευρωπαϊκή ηγεσία, η οποία από την στιγμή που η ακροδεξιά δεν νίκησε στις πολύ κρίσιμες εκλογές της Αυστρίας, της Γαλλίας και της Ολλανδίας, νιώθει ανακουφισμένη και κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Αλλά έτσι παίζουμε την τύχη της Ευρώπης σε ένα είδος ρώσικης ρουλέτας.

Επίσης είχε αρκετά ουτοπικά στοιχεία όπως ότι πρότεινε να ενταχθούν όλες οι χώρες στο ευρώ. Δεν ξέρω πως θα μπορούσε να γίνει αυτό διότι, υπάρχουν χώρες -πλούσιες και μη – που, βλέποντας τις περιπτώσεις του Νότου, δεν θέλουν με τίποτα να μπουν στη ζώνη του ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, η ομιλία περιελάμβανε και κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία. Πρότεινε ένα διεθνικό σύστημα εκλογής των ευρωβουλευτών, ανεξαρτήτως κράτους-μέλους προέλευσης.

Τα καλά νέα, τέλος, είναι ότι η Ελλάδα δεν αποτέλεσε είδηση. Πλέον, όταν δεν μιλούν για εμάς σημαίνει ότι γινόμαστε μια κανονική χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα