Τουρκία: Πρωτεύουσα της Παλαιστίνης η ανατολική Ιερουσαλήμ

11:29 13/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Αντίποινα στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ κάνει η Τουρκία καθώς αρχικά ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απευθύνοντας ομιλία στην έκτακτη συνεδρίαση της Οργάνωσης Ισλαμικής Συνεργασίας, ζήτησε από τις συμμετέχουσες χώρες να αναγνωρίσουν ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης την ανατολική Ιερουσαλήμ.

«Εμείς που αναγνωρίζουμε την ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης πρέπει να παρακινήσουμε τις άλλες χώρες να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος στη

βάση των συνόρων του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ», είπε ο Τσαβούσογλου στην έναρξη της συνόδου των ΥΠΕΞ των χωρών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, λίγο πριν από τη σύνοδο των ηγετών των χωρών της ΟΙΣ, που συγκαλείται με αίτημα του Ερντογάν.

Ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος, κατά την έναρξη της έκτακτης συνόδου επανέλαβε: «Καλώ τις χώρες που υπερασπίζονται το διεθνές δίκαιο και τη δικαιοσύνη να αναγνωρίσουν την κατεχόμενη Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης» χαρακτηρίζοντας το Ισραήλ κατοχικό και τρομοκρατικό κράτος.

The post Τουρκία: Πρωτεύουσα της Παλαιστίνης η ανατολική Ιερουσαλήμ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα