Αυτός είναι ο τζιχαντιστής του Παρισιού – Γνωστός των Αρχών

09:06 14/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Tο Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από τον τζιχαντιστή που επιχείρησε να αιματοκυλίσει το Παρίσι, και ο οποίος σκότωσε με μαχαίρι έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας άλλους τέσσερις, περιλαμβανομένων ενός Κινέζου κι ενός πολίτη του Λουξεμβούργου, κοντά στην Όπερα του Παρισιού.

Ο 20χρονος Khamzat Asimov, που γεννήθηκε στην Τσετσενία κι έφθασε στη Γαλλία πριν από 10 χρόνια ως πρόσφυγας πολέμου ενώ είχε τη γαλλική υπηκοότητα, εξαπέλυσε μία φονική επίθεση με μαχαίρι.

#BREAKING #ISIS

released a footage of #Paris attacker pic.twitter.com/K5Wp81Mxwo

Guy Elster (@guyelster) May 13, 2018

Ο ISIS δημοσίευσε το βίντεο που απεικονίζει τον δράστη να παραδέχεται τις διασυνδέσεις του με την τρομοκρατική οργάνωση και να κάνει την προπαγάνδα του. Πρόκειται για ένα αποχαιρετιστήριο βίντεο πριν από τη φονική του επίθεση.

Επικαλείται τα αδέρφια του στο Ισλαμικό Κράτος που βρίσκονται στο Ιράκ και τη Συρία και διακηρύσσει τις επαφές του με τους τζιχαντιστές. Απευθύνει πρόσκληση σε άλλες εξτρεμιστικές ομάδες σε ολόκληρη την Ευρώπη, σε Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία καλώντας τους να μείνουν δυνατοί γιατί η νίκη είναι στο χέρι τους.

Στο τέλος του βίντεο ο Asimov που ήταν σε λίστα πιθανών εξτρεμιστών, αποχαιρετά λέγοντας «αντίο».

The post Αυτός είναι ο τζιχαντιστής του Παρισιού – Γνωστός των Αρχών appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα