Μητσοτάκης: Ψήφος στους απόδημους και ψηφίζω σπάσιμο Β΄Αθηνών

20:25 13/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Αν δοθεί στους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό το δικαίωμα να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, τότε η ΝΔ θα συναινέσει στο σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών, με πρώτη τη Β΄Αθηνών. Το ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ΒΗΜΑ της Κυριακής.

«Ας έρθει τώρα στη Βουλή να ψηφίσουμε και τα δύο μαζί. Χρειάζονται 200 ψήφοι και ο νόμος μπορεί να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές.

Εφόσον ο κ. Τσίπρας θέλει να ανοίξει το θέμα δεν έχει παρά να στηρίξει την πρόταση μας η οποία θα δώσει τη δυνατότητα σε να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους. Θεωρώ το ζήτημα αυτό μείζον. Αν τολμά να έρθει στη Βουλή να το κάνουμε παρέα», ανέφερε.

Η πρόταση της ΝΔ για δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό, αφορά μόνο όσους είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, οι οποίοι θα προσέρχονται σε πρεσβείες και προξενεία και θα ψηφίζουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας χωρίς σταυρό. Οι ψήφοι θα προσμετρώνται στην Επικράτεια και είναι υπόθεση των κομμάτων αν θέλουν να εντάξουν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας πρόσωπα από την ομογένεια. Οι εκλογικοί κατάλογοι θα καταρτιστούν όπως για τους ετεροδημότες και σε τρεις μήνες, υπολογίζουν στη ΝΔ, μπορεί να είναι έτοιμοι. Παράλληλα θα σπάσει η Β΄ Αθήνας σε μικρότερες περιφέρειες, περιορίζοντας το μαύρο πολιτικό χρήμα και διευκολύνοντας την επαφή των υποψηφίων με το εκλογικό σώμα.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγορεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι έχουν υιοθετήσει πολιτική συκοφάντησης των αντιπάλων τους, αλλά και των συγγενών τους. Έκανε λόγο, μάλιστα, για «αυριανισμό».

«Από την πρώτη στιγμή που εκλέχτηκα επιδίωξα ευρύτερες συναινέσεις. Ο κ. Τσίπρας τορπίλισε κάθε τέτοια δυνατότητα, υιοθετώντας ο ίδιος και το επιτελείο του έναν λόγο τόσο τοξικό που δεν αφήνει κανένα περιθώριο σε όποιον διαφωνεί μαζί του, να κάνει έναν εθνικά ωφέλιμο διάλογο. Θυμάμαι, και λόγω οικογένειας, την σκληρή αντιπαράθεση της δεκαετίας του ’80. Ποτέ δεν έχω δει τέτοιο επίπεδο γλώσσας και συμπεριφοράς από κυβερνητικό κόμμα! Η πολιτική της συνειδητής συκοφάντησης όχι μόνο των πολιτικών αντιπάλων, αλλά και των συγγενών τους, παραπέμπει σε άλλες είδους καθεστώτα και από μόνη της ακυρώνει κάθε προσπάθεια συνεννόησης. Το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού φροντίζει να κρατάει ζωντανή τη χειρότερη μορφή του “αυριανισμού”».

Μητσοτάκης: Ψήφος στους απόδημους και ψηφίζω σπάσιμο Β΄Αθηνών

The post Μητσοτάκης: Ψήφος στους απόδημους και ψηφίζω σπάσιμο Β΄Αθηνών appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα