Oδηγίες για τις μάσκες: Πού πρέπει και πού δεν πρέπει να φοράμε

22:06 3/5/2020 - Πηγή: Aixmi

Θέμα ωρών είναι το τέλος της καραντίνας και η είσοδός μας στη νέα πραγματικότητα έχει ως βασικό ζητούμενο να «μείνουμε ασφαλείς» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημερωση για την πανδημία.
Η χρήση μάσκας γίνεται ο κυριότερος κανόνας, καθώς πλέον χωρίς αυτή δεν μπορούμε να εισέλθουμε στα μικρά μαγαζιά που ανοίγουν και στα ΜΜΜ.

Φυσικά οι αποστάσεις

αλλά και το αντισηπτικό είναι δύο λέξεις που θα χαραχθούν για τα καλά στο μυαλό μας μιας και θα πρέπει να τηρούμε ευλαβικά το πρώτο και να έχουμε συνεχώς στο μυαλό μας το δεύτερο.

Τα μέτρα μάλιστα θα πρέπει να τηρούνται από όλους καθώς η κυβέρνηση θα αξιολογεί συνεχώς ακόμη και καθημερινά την πορεία της επιδημίας στην Ελλάδα μετά και τη σταδιακή άρση των μέτρων.

Η μάσκα από τις 6 το πρωί της Δευτέρας θα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες σε: Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Ταξί, ασανσέρ, νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Διαγνωστικά Κέντρα.

Για τους εργαζόμενους είναι υποχρεωτική σε: Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ταξί. Σούπερ μάρκετ
Καταστήματα τροφίμων, στα τμήματα που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα (πχ: κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, φούρνοι κτλ). Ιατρεία, νοσοκομεία και Διαγνωστικά Κέντρα, Κομμωτήρια και Κέντρα Αισθητικής.

Σύμφωνα με τον λοιμοξιωλόγο Δημήτρη Χατζηγεωργίου που πραγματοποίησε την ενημέρωση αντί του κ.Τσιόδρα, «παρότι δεν είναι υποχρεωτική η χρήση της σε όλους τους κλειστούς χώρους, η Επιτροπή συστήνει να γίνεται χρήση της μάσκας σε κάθε περίπτωση που δεν είναι δυνατό να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις».

Νωρίτερα είχε τονίσει ότι τώρα που αίρονται οι περιορισμοί θα πρέπει όλοι μας να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στη μάσκα. «Πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε φορείς του ιού και δεν θέλουμε να τον μεταδώσουμε» τόνισε και έκανε ξεκάθαρο ότι σε καμία περίπτωση δεν συστήνονται στους πολίτες, οι μάσκες με βαλβίδες εκπνοής (ffp2/ ffp3) που προορίζονται για γιατρούς.

The post Oδηγίες για τις μάσκες: Πού πρέπει και πού δεν πρέπει να φοράμε appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα