Αχτσιόγλου: Αύξηση κατώτατου μισθού το 2018

19:20 27/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Στους στόχους του υπουργείου Εργασίας για το νέο έτος είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και η ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων που απώλεσαν το ΕΚΑΣ, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» η κα Αχτσιόγλου επεσήμανε πως θα είναι εφικτό στο εξής να «διορθώνονται αδικίες» αφού ο ΕΦΚΑ καταγράφει πλεονάσματα και το Ασφαλιστικό Σύστημα «στέκεται στα πόδια του». Επομένως, θα βρεθεί λύση

για να στηριχθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι που έχασαν το ΕΚΑΣ.

Η υπουργός εξήγησε πως «η σχετική υπουργική απόφαση θα εκδοθεί πριν αλλάξει ο χρόνος και οι οφειλές, που θα υπάγονται σε αυτή, θα πρέπει να έχουν γίνει έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2016 ενώ οι οφειλέτες θα έχουν περιθώριο να κάνουν τη σχετική αίτηση έως το τέλος του 2018». Σύμφωνα με την υπουργό, «η ρύθμιση αυτή αφορά και φυσικά πρόσωπα με πτωχευτική ικανότητα (π.χ. έμποροι), που δεν έχουν κλείσει τα βιβλία τους, εφόσον οι συνολικές οφειλές είναι 20.000 ευρώ ή οφειλές τους προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης υπερβαίνουν το 85% του συνόλου των οφειλών τους».

The post Αχτσιόγλου: Αύξηση κατώτατου μισθού το 2018 appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα