O Xάρι θέλει τους Ομπάμα στον γάμο-Διπλωματικό επεισόδιο φοβάται η Μέι

17:44 27/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Τον Μπαράκ Ομπάμα και τη σύζυγό του Μισέλ θέλει να καλέσει στον γάμο του με τη Μέγκαν Μαρκλ ο πρίγκιπας Χαρι στις 19 Μαΐου. Όμως το Παλάτι και η βρετανική κυβέρνηση φοβούνται ότι ενδεχομένως θα προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο με το νυν πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος δεν θα λάβει πρόσκληση για τον γάμο καθώς τόσο ο Χάρι όσο και η Μέγκαν είναι εναντίον της πολιτικής του. Μάλιστα η Μέγκαν Μαρκλ είχε κάνει αναρτήσεις στα σόσιαλ μίντια της εναντίον του Τραμπ κατά την προεκλογική περίοδο.
Αντιθέτως ο Χάρι διατηρεί

εξαιρετικές σχέσεις με το πρώην προεδρικό ζευγάρι.

Οι σχέσεις μεταξύ Βρετανίας και Λευκού Οίκου είναι ιδιαίτερα τεταμένες.

Τον Νοέμβριο,η πρωθυπουργός Tερέζα Μέι επέκρινε τον Τραμπ μετά την στήριξη εκ μέρους του βίντεο που δημοσιεύευσε ακροδεξιά βρετανική ομάδα.

Η βρετανή πρωθυπουργός είπε ότι η προώθηση αυτών των μηνυμάτων εκ μέρους του προέδρου των ΗΠΑ «ήταν λάθος» και χαρακτήρισε την ομάδα «Britain First» «μια μισητή οργάνωση που επιδιώκει να εξαπλωθεί η διαίρεση και η δυσπιστία στις κοινότητές μας».

Από την άλλη πλευρά ο Ομπάμα βοήθησε τον 33χρονο πρίγκιπα, να προωθήσει τα παιχνίδια Invictus, που πραγματοποιήθηκαν στο Τορόντο νωρίτερα αυτό το έτος.

Μια ανώτερη κυβερνητική πηγή είπε ότι: «Ο Χάρι έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει τους Obama στον γάμο, κι αυτό προκαλεί πολλή νευρικότητα.

«Ο Tραμπ θα μπορούσε να αντιδράσει πολύ άσχημα εάν οι Ομπάμα παρευρεθούν στον βασιλικό γάμο ενώ ο ίδιος δεν έχει καν συναντήσει τη βασίλισσα.

«Οι συζητήσεις συνεχίζονται και οι υπουργοί τελικά θα πρέπει να αποφασίσουν. Εάν η Πρωθυπουργός καθορίσει το νόμο, ο Χάρι θα πρέπει να ακολουθήσει τις «εντολές»».

Ο γάμος δεν είναι κρατική υπόθεση και η κυβέρνηση έχει μόνο συμβουλευτικό ρόλο στον κατάλογο των προσκεκλημένων, ο οποίος καθορίζεται από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

The post O Xάρι θέλει τους Ομπάμα στον γάμο-Διπλωματικό επεισόδιο φοβάται η Μέι appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα