Washington Post: Η φωτογραφία Βαρουφάκη αξίζει «317 δισεκατομμύρια λέξεις»

09:39 18/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Μια φωτογραφία «αξίζει περίπου όσο 317 δισεκατομμύρια λέξεις στα ελληνικά» επισημαίνει δημοσίευμα της Washington Post, με αφορμή τη φωτογραφία του Γιάνη Βαρουφάκη που τον δείχνει να κάθεται στο πάτωμα της Βουλής κρατώντας το κεφάλι του.

«Αυτός ο αριθμός δεν είναι τυχαίος», επισημαίνει στο άρθρο του ο Matt O’Brien, καθώς όπως εξηγεί είναι το ποσό που χρωστάει η κυβέρνηση της χώρας και το οποίο θα οδηγήσει στην χρεοκοπία

της, εάν δεν συμφωνήσει σε ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης μέσα στις επόμενες ημέρες.

«Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός στη θεωρία των παιγνίων, όπως ο Γιάνης Βαρουφάκης, για να καταλάβεις ότι αυτή η ανήσυχη πόζα δεν είναι καλό σημάδι. Όμως μπορούμε να τον καταλάβουμε. Τα χρόνια περνούν, αλλά η ελληνική κρίση παραμένει», τονίζει το δημοσίευμα .

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, υπάρχει ακόμα περιθώριο για συμφωνία, ακόμα και στο ζήτημα-ταμπού των συντάξεων, αφού η Ελλάδα δεν έχει απορρίψει ακόμη κατηγορηματικά την αύξηση του ορίου ηλικίας.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο κίνδυνος της χρεοκοπίας και του Grexit εξακολουθεί να είναι υπαρκτός και να απειλεί τη μεσογειακή χώρα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη. Μία τέτοια δυσμενής εξέλιξη μπορεί να μην είναι τόσο «ανώδυνη» για την ευρωζώνη όσο νομίζουν μερικοί. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, «η απειλή της πολιτικής μετάδοσης έχει αντικαταστήσει εκείνη τις οικονομικής μετάδοσης».

Για παράδειγμα, η ραγδαία άνοδος των κομμάτων κατά της λιτότητας στην Πορτογαλία και στην Ισπανία, αποτελεί «πονοκέφαλο» για τις Βρυξέλλες.

Keywords
Τυχαία Θέματα