Tσίπρας: Βρισκόμαστε σε θετικό μομέντουμ για την ελληνική οικονομία

23:10 6/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Το όραμά του για την Θεσσαλονίκη παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μιλώντας στο 2ο Thessaloniki Summit που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), δήλωσε ότι η Θεσσαλονίκη είναι η βιομηχανική πρωτεύουσα της χώρας. «Ό,τι είναι η Αθήνα

για τον τριτογενή τομέα, είναι η Θεσσαλονίκη για τη βιομηχανία», τόνισε.

Η αναβάθμιση του ρόλου της Β. Ελλάδας στην προσέλκυση επενδύσεων καταδεικνύει ότι η Θεσσαλονίκη είναι η βιομηχανική πρωτεύουσα της χώρας.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) October 6, 2017

Όπως είπε, «βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά θετικό momentum για την ελληνική οικονομία». Επανέλαβε, δε, ότι «διανύουμε την τελευταία χρονιά εντός μνημονίων».

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση εκπληρώνει «το διαχρονικό αίτημα για βαθιές μεταρρυθμίσεις σε όλο το εύρος της δημόσιας ζωής», καθώς και για «εδραίωση κανόνων ίσης μεταχείρισης για όλους».

Είπε, επίσης, ότι η υγιής επιχειρηματικότητα είναι αυτή που σέβεται τους νόμους, το περιβάλλον και τους εργαζόμενους.

Η υγιής επιχειρηματικότητα είναι για 'μας εκείνη που θεμελιώνεται στην αληθινή παραγωγή & επένδυση – στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) October 6, 2017

Ο κ. Τσίπρας καταλόγισε σε προηγούμενες κυβερνήσεις ότι ενώ δήλωναν οπαδοί της ελεύθερης οικονομίας «στην πράξη επέβαλαν τον πιο σκληρό προστατευτισμό για φίλους και κολλητούς». «Φτάσαμε να είναι πάμπλουτοι οι ιδιοκτήτες και πτωχευμένες οι επιχειρήσεις τους», επεσήμανε.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ «δείχνουν ότι έχουμε ετήσια ανάπτυξη 0.8% σε σχέση με πέρυσι και 0,5% σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο». «Οι εξαγωγές, στο πρώτο εξάμηνο του 2017, αυξήθηκαν κατά 18%. Πρόκειται για την υψηλότερη επίδοση από το 2001», πρόσθεσε.

Τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι έχουμε ετήσια ανάπτυξη 0.8% σε σχέση με πέρυσι και 0,5% σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) October 6, 2017

Είπε επίσης η ανεργία υποχωρεί. «Φέτος, μέχρι και τον Ιούλιο, δημιουργήθηκαν 263.000 νέες θέσεις εργασίας, αριθμός ρεκόρ 16ετίας», συμπλήρωσε.

Φέτος, μέχρι και τον Ιούλιο, δημιουργήθηκαν 263.000 νέες θέσεις εργασίας, αριθμός ρεκόρ 16ετίας.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) October 6, 2017

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «θέλουμε και το τελευταίο ευρώ που δίνει ο Ελληνας φορολογούμενος να πιάνει τόπο». «Μόνο μέσω της ανάπτυξης θα μπορέσουμε να ξανακερδίσουμε την εργασία και θα μπορέσουμε να μειώσουμε σταδιακά τους φορολογικούς συντελεστές και να ανακουφίσουμε την κοινωνία από το υπέρμετρο πράγματι βάρος της φορολογίας που μας επέβαλαν τα προγράμματα διάσωσης», ανέφερε επίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα