Κρήτη: Ταξιτζής τριπλασίασε την ταρίφα, τσέπωσε το αντίτιμο και έγινε καπνός

22:03 6/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Ούτε ιερό ούτε όσιο φαίνεται να είχε ένας οδηγός ταξί στο Ηράκλειο, «μετατρέποντας» μία διαδρομή κόστους 5 ευρώ, σε… 15!

Σύμφωνα με το neakriti.gr, το απίστευτο αυτό περιστατικό συνέβη όταν για μία διαδρομή κόστους, περίπου 5,50 ευρώ, ένας οδηγός ταξί ζήτησε από Νορβηγούς τουρίστες, όχι ένα και δύο ευρώ παραπάνω, αλλά 10 ολόκληρα ευρώ.

Συγκεκριμένα, έπειτα από εκδρομή στα όμορφα τοπία

του Ηρακλείου, τουρίστες από τη Νορβηγία, που απολαμβάνουν τις διακοπές τους στην Κρήτη, αποφάσισαν να επιστρέψουν στο σπίτι όπου φιλοξενούνται, το οποίο βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα μακριά από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Χωστού στον Καρτερό.

Οι τουρίστες πήραν ταξί από την πιάτσα που βρίσκεται στον Κούλε και, φτάνοντας στον προορισμό τους, με μεγάλη τους έκπληξη άκουσαν τον οδηγό του ταξί να τους ζητάει 15 ευρώ. Σύμφωνα με τον άνδρα που έκανε την καταγγελία στο neakriti.gr, ο οποίος και φιλοξενεί τους Νορβηγούς τουρίστες, η συνήθης κοστολόγηση της εν λόγω διαδρομής, δεν ξεπερνάει τα 6 ευρώ.

Οι τουρίστες, κοίταξαν αμέσως το ταξίμετρο, το οποίο και δεν είχε «γράψει» τίποτα και ενημέρωσαν τον οδηγό ότι το ποσό είναι μεγάλο, με εκείνον να τους… «κατεβάζει» την αξία της διαδρομής στα 12 ευρώ και φυσικά, χωρίς απόδειξη!

Ο άνδρας, που φιλοξενεί τους τουρίστες επικοινώνησε απευθείας με τον κ. Στέφανο Σμυρνιωτάκη, Πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων ταξί, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι, χωρίς να γνωρίζει τον αριθμό της πινακίδας του ταξί, δεν μπορέι να επιληφθεί επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

Να σημειωθεί ότι οι Νορβηγοί τουρίστες δεν είχαν μαζί τους αποσκευές, ενώ έντονη ήταν η θλίψη τους για το εν λόγω περιστατικό.

Πάντως, όπως τόνισε ο καταγγέλλων, όλα είναι ζήτημα παιδείας και είναι κρίμα να εξακολουθούν να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά στο Ηράκλειο, καθώς δυσφημούν τόσο την ίδια την πόλη, όσο και ολόκληρη την Κρήτη.

Πηγή: neakriti.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα