Tέλος στους μυστικούς ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς

11:04 6/10/2018 - Πηγή: Aixmi

Απόφαση-σταθμός κρίνεται αυτή για την Ελβετία που αποφάσισε να θέσει τέλος στους μυστικούς τραπεζικούς λοφαριασμούς και άρχισε να μοιράζεται δεδομένα και πληροφορίες για όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς με φορολογικές υπηρεσίες άλλων χωρών, σύμφωνα με ανακοίνωση από την Ομοσπονδιακή Φορολογική Διοίκηση.

Όπως ενημέρωση η Αρχή αυτή, η Ελβετία προχώρησε στην πρώτη ανταλλαγή στοιχείων στο τέλος του Σεπτέμβρη, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, τα οποία έχουν σκοπό την πάταξη της φοροδιαφυγής, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι το φορολογικό απόρρητο συνεχίζει να υφίσταται

μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως με το ότι δεν μπορούν οι Αρχές της χώρας να δουν αυτόματα τα ποσά πουυπάρχουν μέσα στους λογαριασμούς.

Αρχικά, η ανταλλαγή στοιχείων θα γίνεται με τις χώρες της ΕΕ και με άλλες εννιά χώρες (Αυστραλία, Καναδά, Γκέρνσεϊ, Νήσος του Μαν, Ιαπωνία, Τζέρσεϋ, Νορβηγία και Νότια Κορέα). Εξαιρούνται μόνο η Κύπρος και η Ρουμανία που σύμφωνα με τη FTA δεν πληρούν ακόμη τις διεθνείς προδιαγραφές εμπιστευτικότητας και ασφάλειας στοιχείων. Ο στόχος είναι τον επόμενο χρόνο, η ανταλλαγή στοιχείων να επεκταθεί σε 80 κράτη-εταίρους.

The post Tέλος στους μυστικούς ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα