Mega channel. Ο Βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο Βασιλιάς…

22:36 5/10/2018 - Πηγή: Aixmi

Οι επικήδειοι, τα μνημόσυνα, ο πικρός καφές και τα κουλουράκια αρέσουν στους ανθρώπους.Ειδικά όσο πιο έξω είσαι από τον ποθαμένο τόσο περισσότερο στέκεσαι με θαυμασμό στην άγνωστη ιστορία του. Όμως δεν έχω τέτοιο σκοπό, άλλωστε το Mega δεν πέθανε, ούτε και θα πεθάνει!

Η ιστορία μας ξεκινά πολύ πριν τη τηλεόραση, με ένα ρομάντζο. Με τον «Γατόπαρδο», που έγραψε στο τέλος του 1954, ο Giuseppe Tommassi από τη Lampedusa. Εκεί μέσα λοιπόν λέει ο πρωταγωνιστής:

«Αν θέλουμε τα πάντα να παραμείνουν όπως είναι, όλα πρέπει να αλλάξουν».

Λοιπόν αυτό ταιριάζει γάντι στο Μεγάλο κανάλι και στα καλιμέντα ανώνυμων και επώνυμων εμπλεκόμενων σε τούτο το τζαναμπέτικο ναυάγιο.

Όχι, δεν πρόκειται να χαθεί το βαπόρι, αυτό είναι χρυσοφόρο, ακόμη και κλειστό θα γεμίζει τα ταμεία! Ο στόχος ήταν το γερασμένο προσωπικό και μαζί κάνουν να φανεί ότι το νέο σύστημα έχει θάρρος και μπορεί να τιμωρήσει τους παράνομους.
Όσο για όλους εμάς, που δουλέψαμε με μεράκι και ταπεινότητα, στο τέλος βρεθήκαμε να χρωστάμε και τα ρέστα.

Λοιπόν κάποτε, μόλις πριν λίγο καιρό, μα πόσο παράξενο μοιάζει με αιώνας, όταν ακόμη δουλεύαμε και πληρωνόμασταν από το Mega, αν πιάναμε κάποιον εργαζόμενο ή συνεργαζόμενο να έχει πάρει,κατά λάθος, έστω κι ένα πλαστικό καπάκι ενός φακού, γινόταν κουβέντα για την αδικία, τον ξεμπροστιάζαμε κι αφού επέστρεφε το φτηνό πλαστικό, ζητούσε συγγνώμη.

Πόσο λάθος εκτιμήσαμε τις προθέσεις των εργοδοτών, δεν είδαμε τους αληθινούς στόχους τους. Μα ούτε και μάθαμε τίποτε από τις ιστορίες στημένων και πεταμένων εργατών-σκλάβων, που καλύπταμε στους δρόμους.

Έπειτα από δυόμιση χρόνια, συνεχής παρανομίας και αδιάκοπης αδικίας, με βεβαιότητα μπορώ να πω ότι σε ετούτη τη χώρα είναι πολύ σημαντικό να πιστεύεις στην επόμενη ζωή. Ναι, μη προσπεράσετε έτσι άκριτα ετούτες τις σκέψεις.

Σκεφτείτε λοιπόν ετούτητημοντέρνα επιχείρηση, που αφού τα κατάφερε με το χρηματιστήριο, πέτυχε να γεμίσει τα ταμεία και να υπογράψει νέες συμβάσεις δανείων, με τις οποίες δέσμευσε όλη την περιουσία, έπειτα μέτρησε τα κεφάλια των εργαζομένων,όλων των ειδών και είπε πως ήρθε η ώρανα τους πετάξει στον γκρεμό.

Οι επιχειρηματίες έστρωσαν με μαεστρία το παιγνίδι τους, οι νόμοι και η «αγωνιστική»ροζ κυβέρνηση, έκλεισαν τα μάτια και περίμεναν την ιστορία να σβήσει από ασφυξία, ακριβώςόπως ψοφάει ένα διψασμένο τσιγάρο δίχως οξυγόνο.

Κάποιες φωνέςρίχνουν στάχτη στα μάτια μας και λένε ότι το μαγαζί τους πολέμησε! Έτσι φαίνεται ότι οι κυβερνώντες αποφάσισαν να «τιμωρήσουν» εκείνους που βρέθηκαν να δουλεύουν για το Megachannel.
Λοιπόν αφού δε θα δικαιωθούμε σε ετούτη τη ζωή είναι σίγουρο ότι θα χαρούμε να τους δούμε να σιγο-καίγονται στο άλλο κόσμο. Κι αυτό θα είναι το μοναδικό δίκαιο που θα γίνει πράξη!

Γιατί είναι σίγουρο ότι με τόσο τρανές αδικίες δε μπορεί να πιστεύουν ότι θα βρεθεί κάποιος Θεός που να τους συγχωρέσει. Εκτός κι αν έχουν συμφωνήσει να ράψουν πάνω στο κορμί τους καμιά λίρα, για ναλαδώσουν τίποτε ξεμωραμένους Αγγέλους κι έτσι γλυτώσουν την κόλαση.

Λοιπόν αυτό το Mega που ξέρουμε πάει, τελείωσε. Ένα νέο λαμπερό Mega γεννιέται!
Όλοι εμείς, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, προχωράμε, αφήνουμε πίσω τα μεγάλα λόγια και μαθαίνουμε στο πετσί μας τι θα πει να είσαι εργάτης, να παλεύεις για το μεροκάματο κι ύστερα να σε χτυπούν όλοι μαζί. Κυβέρνηση και επιχειρηματίες αγκαλιά, μοιράζουν τα σημαδεμένα χαρτιά, ξεπουλάνε ό,τι πέφτει στα χέρια τους.

The post Mega channel. Ο Βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο Βασιλιάς… appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα