SZ: Υπομονή για την Αθήνα

10:51 28/4/2018 - Πηγή: Aixmi

Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, επικαλούμενη πληροφορίες της, όπως αναδημοσιεύει η Deutsche Welle, επισημαίνει ότι οι ουσιαστικές και εμπιστευτικές συνομιλίες των Ευρωπαίων με το Διεθνές Νομισματικό ταμείο για το ελληνικό

ζήτημα παίρνουν μικρή αναβολή και θα γίνουν τελικά στις αρχές Μαίου, λόγω των εσωτερικών πολιτικών ζυμώσεων στη Γερμανία.

Η εφημερίδα αναφέρει σχετικά, σύμφωνα με την DW: «Ιδιαίτερα οι βουλευτές των χριστιανοδημοκρατών φοβούνται ότι ευρύτερες παραχωρήσεις θα έδιναν νέα ώθηση στα άκρα δεξιά του πολιτικού φάσματος. Ωστόσο το ΔΝΤ, τη συμμετοχή του οποίου έθετε ως προϋπόθεση μέχρι σήμερα η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση για τη χορήγηση δανείων στην Ελλάδα, επιμένει ότι το χρέος πρέπει να καταστεί βιώσιμο. Γι αυτό CDU και CSU διερωτώνται εάν πρέπει να επιμείνουν στη συμμετοχή του ΔΝΤ. Για το ζήτημα αυτό και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ήθελε να διαβουλευθεί με τον υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς«.

The post SZ: Υπομονή για την Αθήνα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα