O Τσιόδρας ανακοίνωσε 2 νέους θανάτους -Συνολικά έφτασαν τους 81

19:10 7/4/2020 - Πηγή: Aixmi

Στην σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ανακοινώθηκαν ακόμη δύο νεκρούς με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 81.

Ακόμη δυο άτομα έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορωνοιού, το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 81. Ταυτόχρονα, 90 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι στις εντατικές μονάδες σε σοβαρή κατάσταση (71 άνδρες και 19 γυναίκες). Το 70% πάσχουν και από κάποια άλλη σοβαρή νόσο ή είναι πάνω από 75 ετών.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε

77 νέα κρούσματα και, έτσι, από την αρχή της κρίσης η χώρα μετρά 1.832 – εκ των οποίων 55% είναι άνδρες. Τα 501 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ άλλα 679 με ήδη γνωστά κρούσματα. 

Όσον αφορά τη συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων περιορισμού μετάδοσης του κορωνοϊού, ο επικεφαλής των λοιμωξιολόγων τόνισε ότι «η άρση των μέτρων είναι μαραθώνιος δεν είναι σπριντάρισμα». Και πρόσθεσε ότι τη στιγμή που ελάχιστες χώρες, όπως Αυστρία και Δανία συζητούν άρση των μέτρων, η κυβέρνηση του Τόκιο κηρύσσει την Ιαπωνία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η Γουχάν στην Κίνα θα άρει τα μέτρα μετά από 3 μήνες περιορισμό. 

 

The post O Τσιόδρας ανακοίνωσε 2 νέους θανάτους -Συνολικά έφτασαν τους 81 appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα