O Συνήγορος του Πολίτη της Αλβανίας δικαιώνει τους Έλληνες της Χειμάρρας

09:54 26/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Με πόρισμα κόλαφο για τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, ο Συνήγορος του Πολίτη της χώρας δικαιώνει τους Έλληνες της Χειμάρρας στον αγώνα για την υπεράσπιση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», μέσα από το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη της Αλβανίας προκύπτει πως το καλούμενο σχέδιο ανάπλασης της Χειμάρρας είναι πολλαπλά προβληματικό, καθώς βρίθει αυθαιρεσιών, «ατελειών και νομικών παραβάσεων», ενώ κάποιες από τις εγκυκλίους

εφαρμογής του είναι άκυρες.

Συγκεκριμένα το θεσμοθετημένο Όργανο με το πόρισμά του ζητεί τον αυστηρό σεβασμό της νομικής διαδικασίας, η οποία έχει παραβιαστεί ως προς την έγκριση του σχεδίου ανάπλασης της Χειμάρρας. Την αναστολή κάθε περαιτέρω ενέργειας στην εφαρμογή του εν λόγω σχεδίου ανάπλασης.

Καθώς και τη διενέργεια δημόσιας διαβούλευσης με τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια και συμμετοχή, προκειμένου οι όποιες αποφάσεις περάσουν στο στάδιο της υλοποίησης να έχουν την προηγούμενη έγκριση των ιδίων των κατοίκων της Χειμάρρας.

Αυτό που μένει είναι το πώς θα ανταποκριθεί στις παραπάνω συστάσεις η κυβέρνηση του Εντι Ράμα. Το γεγονός ότι μια ανεξάρτητη αλβανική Αρχή, όπως είναι ο Συνήγορος του Πολίτη, έρχεται και επί της ουσίας δικαιώνει την ελληνική εθνική μειονότητα, έχει αξία σε επίπεδο όχι μόνο συμβολικό αλλά και πρακτικό, καθώς παγώνει τα σχέδια του Ράμα, έστω και προσωρινά.

Keywords
Τυχαία Θέματα