O Nτουτέρτε «αδειάζει» Τραμπ: Δε συζητήσαμε για ανθρώπινα δικαιώματα

14:23 13/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Στη Μανιλα όπου διαδηλωτές του επεφύλαξαν «θερμή» υποδοχή βρέθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για να συμμετάσχει στην ετήσια συνάντηση ηγετών χωρών της Ανατολικής και της Νοτιοανατολικής Ασίας. Στο πλαίσιο της συνάντησης βρέθηκε με τον Φιλιππινέζο πρόεδρο Ροντρίγο Ντουτέρτε και μάλιστα όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ντουτέρτε η σχέση μεταξύ Τραμπ και Ντουτέρτε ήταν «ζεστή, φιλική και ειλικρινή» και πρόσθεσε ότι μοιράζονται την ίδια άποψη για τον πρώην πρόεδρο των

ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Ωστόσο, αν και ο Τραμπ και ο Ντουτέρτε στις κοινές δηλώσεις αγνόησαν τις ερωτήσεις περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων αργότερα ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι δύο ηγέτες, κατά τη συνάντησή τους στη Μανίλα, συζήτησαν «περιληπτικά» για ζητήματα ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Όμως ο εκπρόσωπος του Ντουτέρτε, Χάρι Ροκ, διέψευσε αναφέροντας πως «το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των καταγγελλόμενων εξωδικαστικών εκτελέσεων στις Φιλιππίνες δεν συζητήθηκαν».

Aντιθέτως σε συνέντευξη Τύπου, ο διπλωμάτης ανέφερε ότι ο Φιλιππινέζος πρόεδρος εξήγησε εκτενώς την πολιτική του κατά των ναρκωτικών στον Τραμπ, ο οποίος «φάνηκε να εκτιμά τις προσπάθειές του».

«Ο πρόεδρος Τραμπ υπογράμμισε συγκεκριμένα ότι ήταν πάντα φίλος της κυβέρνησης Ντουτέρτε, αντίθετα με τον προκάτοχό του», υπογράμμισε ο Ροκ.

Από την πλευρά του, ο Τραμπ εξήρε τις σχέσεις των ΗΠΑ με τις Φιλιππίνες.

The post O Nτουτέρτε «αδειάζει» Τραμπ: Δε συζητήσαμε για ανθρώπινα δικαιώματα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα