Οκτάχρονη σκοτώθηκε σε τροχαίο με το αγωνιστικό της αυτοκίνητο

13:33 13/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Ένα κοριτσάκι άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο μόλις τρεις μέρες αφού έκλεισε τα 8α γενέθλια του μετά από τραγικό τροχαίο δυστύχημα. Η Ανίτα Μπορντ προσέκρουσε με το αγωνιστικό της αυτοκίνητο, τύπου «drag car», πάνω σε τσιμεντένιο φράχτη σε ειδική πίστα αγώνων όπου έκανε προπόνηση στο Πέρθ της Αυστραλίας.

Το κορίτσι έκανε προπόνηση καθώς ήθελε, με τη σύμφωνη γνώμη του πατέρα της ο οποίος μάλιστα ήταν και ο ίδιος οδηγός αυτοκινήτων ταχύτητας, να πάρει άδεια για τους παιδικούς αγώνες dragster, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Ένωση Drag Racing της Αυστραλίας (ANDRA). Σύμφωνα με τους

κανονισμούς οι συμμετέχοντες οδηγοί παιδιά ηλικίας,μεταξύ 8 και 10 ετών, έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν ταχύτητες έως 96 χιλιόμετρα την ώρα με τα οχήματά τους.

Στον χώρο βρισκότουσαν ασθενοφόρο και τραυαμτιοφορείς οι οποίοι μόλις είδαν το σφοδρή σύγκρουση έσπευσαν να σώσουντο παιδί. Για περίπου δύο ώρες, όσο διήρκεσε η επιχείρηση ανάσυρσης του παιδιού από τα συντρίμμια του οχήματος η πίστα έκλεισε και το κορίτσι μεταφέρθηκε σε παιδικό νοσοκομείο. Τελικά τρεις μέρες αργότερα και παρά τις προσπάθειες των γιατρών η Ανίταν Μπορτν εξέπνευσε.
Ο πατέρας της Ίαν Μπορντ, που τη μύησε στο συγκεκριμένο άθλημα και μπροστά στα μάτια του συνέβη το τρομερό τροχαίο ανέβασε ένα μήνυμα στον λογαριασμό του στο Facebook όπου συντετριμμένος έγραψε: «Η καρδιά μου έχει γίνει 1 εκατομμύριο κομμάτια. Θα χρειαστούμε… αγάπη και υποστήριξη για τις επόμενες μέρες, εβδομάδες, μήνες που θα έρθουν».

Από την πλευρά της η Εθνική Ένωση Drag Racing της Αυστραλίας σε ανακοίνωσή της εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του παιδιού και αναφέρει: «Η ΑΝDRA με βαθιά θλίψη επιβεβαιώνει το χαμό της αγωνιζόμενης Ανίτα Μπορντ μετά από ένα τροχαίο περιστατικό κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Perth Motorplex στις 11 Νοεμβρίου.
Όλοι στην ANDRA απευθύνουμε τα ειλικρινή και βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους φίλους της Ανίτα και στην ευρύτερη κοινότητα των οδηγών αγώνων σε αυτή την τραγική περίοδο».

The post Οκτάχρονη σκοτώθηκε σε τροχαίο με το αγωνιστικό της αυτοκίνητο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα