Novartis- 4,000 ευρώ σε Στουρνάρα το 2011-Όλα νόμιμα, λέει ο ίδιος

15:46 15/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Συμφωνία να παρουσιάσει εκδηλώσεις τής φαρμακευτικής εταιρίας Novartis, έναντι αμοιβής, είχε κάνει ο Γιάννης Στουρνάρας ως πρόεδρος τού ΙΟΒΕ, το 2011. Σύμφωνα με το σχέδιο σύμβασης, που έφερε στο φως το Documento, θα λάμβανε ως αμοιβή 4.000 ευρώ μεικτά για να παρουσιάσει σε μία κλειστού

τύπου διαδικασία την τότε οικονομική κατάσταση στην ελληνική αγορά και τις πιθανές μελλοντικές εξελίξεις. Το σχέδιο σύμβασης παραδόθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς την Τρίτη στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος αποδέχθηκε, με δήλωσή του, ότι είχε κάνει αυτή τη συμφωνία πριν γίνει υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση τού Αντώνη Σαμαρά. Τόνισε, όμως, ότι όλα είχαν γίνει νόμιμα, σε περίοδο που εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα.

«Αφού δεν βρήκαν τίποτε παράνομο, με κατηγορούν τώρα για τα νόμιμα. Η εργασία μου στον ιδιωτικό τομέα για πολλά χρόνια πριν αναλάβω υπουργός, είναι διαφανής, όσο έκδηλη είναι πλέον η εργολαβία του συκοφάντη που ανέλαβε πάλι με λάσπη να ξελασπώσει τους εντολείς του», ανέφερε.

Οι παρουσιάσεις τού κ. Στουρνάρα έγιναν ενώπιον της Διοικητικής Επιτροπής της Novartis σε χώρα που υπέδειξε η εταιρία. Η πρώτη παρουσίαση έγινε στις 4 Οκτωβρίου 2011. Η συνεργασία διήρκεσε έως τις 31/12/2011.

Η προστατευόμενη μάρτυρας με την κωδική ονομασία Αικατερίνη Κελέση είχε καταθέσει για τον κ. Στουρνάρας «Δωροδοκήθηκε με ικανό ποσό το ύψος του οποίου δεν μπορώ να προσδιορίσω. Σε δυο περιπτώσεις τουλάχιστον, προτού συναντηθεί ο Φρουζής με τον Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, είχε μαζί του μια μαύρη αντρική τσάντα γεμάτη χρήματα, τα οποία είμαι βέβαιη ότι προορίζονταν για τον τελευταίο. Είναι βέβαιο ότι ο Στουρνάρας έλαβε απευθείας συνολικά ως δώρα, ποσό τουλάχιστον ενός εκατ. ευρώ, χωρίς να συμπεριληφθούν τα ποσά που έλαβε μέσω Mindwork».

Novartis- 4,000 ευρώ σε Στουρνάρα το 2011-Ήταν όλα νόμιμα, λέει ο ίδιος

The post Novartis- 4,000 ευρώ σε Στουρνάρα το 2011-Όλα νόμιμα, λέει ο ίδιος appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα