Mακελειό σχεδίαζαν στη Βαρκελώνη οι τζιχαντιστές – Θα τίναζαν στον αέρα της Las Ramblas (ΒΙΝΤΕΟ)

11:24 19/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Μεγαλόπνοο σχέδιο είχαν οι τζιχαντιστές τρομοκράτες της Βαρκελώνης που ο απώτερος στόχος ήταν να τινάξουν στον αέρα τον πεζόδρομο της Las Ramblas προκαλώντας όλεθρο και μακελειό άνευ προηγουμένου.

Όπως σχεδίαζαν οι κυρίως μαροκινής καταγωγής δράστες, θα φόρτωναν μπουκάλες βουτανίου σε φορτηγό και θα το έριχναν στον κεντρικό πεζόδρομο. Ωστόσο, αυτό που χάλασε το σχέδιό τους ήταν το γεγονός ότι το δίπλωμα που είχαν στην κατοχή τους δεν τους έδινε το δικαίωμα για οδήγηση μεγάλου οχήματος.

Το λευκό βαν που νοίκιασαν

ήταν στο όνομα του 28χρονου Ντρις Ουκαμπίρ, ο οποίος συνελήφθη από τις Αρχές. Η ενοικίαση του βαν φέρεται πως έγινε από τον αδερφό του, τον 17χρονο Μούσα Ουκαμπίρ που σκοτώθηκε αργότερα στην επίθεση στην Καμπρίλς.

Οι ισπανικές Αρχές πιστεύουν ότι είχαν νοικιαστεί δύο βανάκια στο όνομα του Ντρις Ουκαμπίρ.

Στο μεταξύ, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία των τεσσάρων υπόπτων που σχετίζονται με την επίθεση στη Las Ramblas και αναζητούνται από την ομοσπονδιακή αστυνομία.

Πρόκειται για τους Μούσα Ουκαμπίρ, Σαΐντ Ααλαά, Μοχαμέντ Χισαμί και Γιουνές Αμπουγιακούμπ. Οι τρεις ταυτοποιήθηκαν ως οι νεκροί μετά την επίθεση στην Καμπρίλς.

Ο 24χρονος Χισαμί που σκοτώθηκε και ο 22χρονος Αμπουγιακούμπ, που διαφεύγει, κατοικούσαν σε μία μικρή πόλη στη Βόρεια Ισπανία, ενώ ο 18χρονος Ααλαά και ο 17χρονος Ουκαμπίρ κατοικούσαν στο χωριό Ribes de Freser.

Ο πυρήνας τρομοκρατών που εκτέλεσε το σχέδιο απαρτίζεται πιθανώς από τουλάχιστον 12 άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα