Kόλαση φωτιάς στο Ζευγολατιό: Ένα σπίτι καήκε ολοσχερώς-Τρεις πυροσβέστες τραυματίες

20:00 13/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Στις φλόγες τυλίχτηκε σπίτι στο Ζευγολατιό Κορινθίας από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στη δασώδη περιοχή.
Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που είναι σε εξέλιξη σε δύσβατη περιοχή στους Αγίους Αποστόλους κοντά στο Ζευγολατιό Κορινθίας, και καίει δασική έκταση.

Στο σημείο επιχειρούν εναέριες δυνάμεις με 1 πυροσβεστικό ελικόπτερο, 2 αεροσκάφη τύπου καναντέρ, 4 αεροσκάφη τύπου πετζετέλ, 40 πυροσβέστες, 16 οχήματα, 27 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 ιδιωτικά βυτιοφόρα, 2 οχήματα της

τοπικής αυτοδιοίκησης και 2 μηχανήματα.

Στο γενικό νοσοκομείο Κορίνθου έχουν διακομιστεί οι τρεις πυροσβέστες που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει γνωστός ο τρόπος με τον οποίο τραυματίστηκαν, ωστόσο ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως είτε παρασύρθηκαν από διερχόμενο τρακτέρ, είτε το όχημα στο οποίο επέβαιναν ανετράπη σε χαράδρα στην περιοχή Σουληνάρι.


Από την ηγεσία της πυροσβεστικής έχει δοθεί εντολή ένα ελικόπτερο Super Puma να βρίσκεται στο γήπεδο της Κορίνθου και να είναι σε ετοιμότητα στην περίπτωση που χρειαστεί να γίνει διακομιδή των τραυματιών σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Στην Κόρινθο μεταβαίνει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλειος Καπέλιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα