Folli Follie -Διώξεις για κακουργήματα σε πατέρα και γιο Κουτσολιούτσο

16:03 17/12/2019 - Πηγή: Aixmi

Διώξεις για τα κακουργήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, χειραγώγησης και πλαστογραφίας άσκησε η Διακαιοσύνη για την υπόθεση της Folli Follie στον Δημήτρη Κουτσιλιούτσο, τον γιο του Τζώρτζη Κουτσιουλιούτσο και άλλα 8 άτομα. Οι νέες διώξεις αφορούν στο όργιο της πλαστογραφίας και των εικονικών συναλλαγών σε Ευρώπη και Ασία, που αποτυπώνεται σε απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η οποία είχε βασιστεί σε πόρισμα της Alvarez & Marsal.

Οι εμπλεκόμενοι πλαστογραφούσαν εξτρέ της Alpha Bank

και τα έστελναν  στην θυγατρική εταιρεία της Folli Follie στην Ασία, ώστε να παρουσιάζουν πως έχουν στο ταμείο εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Ως αποτέλεσμα των πλαστογραφήσεων εκατοντάδες ανύπαρκτα εκατομμύρια «γύριζαν» λογιστικά φουσκώνοντας τα μεγέθη του ισολογισμού της εταιρείας, κάνοντας ακόμη και τους έμπειρους ελεγκτές να σηκώσουν τα χέρια ψηλά.Η επίδικη περίοδος είναι από το 2009 μέχρι πρώτο τρίμηνο του 2018.

Πατέρας και γιος Κουτσολιούτσος, όπως και άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, είχαν κληθεί ως ύποπτοι τέλεσης του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας στην κακουργηματική πλαστογραφία.Οι ποινικές διώξεις ασκήθηκαν μια ημέρα μετά την παραίτηση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου από το διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie.

The post Folli Follie -Διώξεις για κακουργήματα σε πατέρα και γιο Κουτσολιούτσο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα