Σαρλίζ Θερόν: Η μητέρα μου σκότωσε τον αλκοολικό πατέρα μου

13:50 17/12/2019 - Πηγή: Aixmi

Η Σαρλίζ Θερόν είχε πατέρα αλκοολικό, τον οποίο σκότωσε η μητέρα της ευρισκόμενη σε αυτοάμυνα μια νύχτα του 1991, όταν η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός ήταν 15 ετών. Η ίδια μίλησε στο NPR για εκείνη την τρομασκτική εμπειρία, αλλά και γενικότερα γιθα τη ζωή με έναν εξαρτημένο πατέρα.

«Ο πατέρας μου ήταν τόσο μεθυσμένος που δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει όταν μπήκε στο σπίτι με ένα όπλο.

Η μαμά μου κι εγώ ήμασταν στην κρεβατοκάμαρα πίσω από την πόρτα, προσπαθώντας να μην τον αφήσουμε να μπει μέσα, με τον ίδιο να σπρώχνει με όλη του την δύναμη. Και οι δυο μας βάζαμε όλη μας την δύναμη πίσω από την πόρτα για να μην την ανοίξει. Έκανε ένα βήμα πίσω και πυροβόλησε την πόρτα τρεις φορές. Καμία από τις σφαίρες δεν μας χτύπησε, κάτι που ήταν θαύμα», είπε. «Η μητέρα μου πυροβόλησε και τον σκότωσε. Ήταν μια πράξη αυτοάμυνας. Έβαλε τέλος στην απειλή».

Ουσιαστικά, δεν είδε άλλη πλευρά του πατέρα της. «Ήταν αλκοολικός για όλη του την ζωή. Τον ήξερα μόνο από την μία πλευρά, κι αυτή ήταν η αλκοολική του. Ήταν μια απελπιστική κατάσταση. Η οικογένειά μας ήταν κολλημένη σε αυτήν. Και η απρόβλεπτη καθημερινότητα με έναν εξαρτημένο είναι κάτι με το οποίο μαθαίνεις να ζεις για το υπόλοιπο της ζωής σου, είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα γεγονός που συνέβη ένα βράδυ. Για μένα νομίζω, ότι είναι μία ιστορία για το πώς είναι να μεγαλώνεις με εθισμένους και τι κάνει αυτό σε έναν άνθρωπο. Νομίζω ότι η οικογένειά μας ήταν απίστευτα τοξική. Και όλα αυτά, νομίζω ότι μας σημάδεψαν με κάποιον τρόπο. Φυσικά, εύχομαι να μην είχε συμβεί ποτέ αυτό που συνέβη εκείνο το βράδυ. Δυστυχώς, όμως, συνέβη γιατί δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ τη ρίζα των προβλημάτων», εξήγησε.

«Αυτή η οικογενειακή βία, το είδος αυτό της βίας που συμβαίνει μέσα στην οικογένεια, είναι κάτι που μοιράζομαι με πολλούς ανθρώπους. Δεν ντρέπομαι να μιλήσω γι’ αυτό, γιατί νομίζω ότι όσο περισσότερο μιλάμε γι’ αυτά τα πράγματα, τόσο περισσότερο συνειδητοποιούμε πως δεν είμαστε μόνοι». 

The post Σαρλίζ Θερόν: Η μητέρα μου σκότωσε τον αλκοολικό πατέρα μου appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα