44 δικαιολογητικά για να γλυτώσουμε φοροπαγίδες και τεκμήρια

09:23 16/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Έως και 44 δικαιολογητικά (βεβαιώσεις, πιστοποιητικά, αποδείξεις και λοιπά αποδεικτικά έγγραφα και στοιχεία) μπορεί να χρειαστεί να μαζέψει φέτος ένας φορολογούμενος για να αποδείξει ότι δικαιούται φοροαπαλλαγών και εκπτώσεων φόρου εισοδήματος και για να αποφύγει τις «παγίδες» των τεκμηρίων, στο πλαίσιο της διαδικασίας συμπλήρωσης και υποβολής της φετινής φορολογικής δήλωσης, όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος».

Τα δικαιολογητικά

που αποδεικνύουν τα όσα αναγράφονται στη δήλωση πρέπει να συγκεντρώνονται και να φυλάσσονται από τον φορολογούμενο στο σπίτι του. Πρέπει δε να προσκομίζονται στην αρμόδια ΔΟΥ σε περίπτωση ελέγχου της δήλωσής του.

Εφόσον κάποια από τα δικαιολογητικά έχουν ήδη συνυποβληθεί με δηλώσεις προηγούμενων ετών στην ίδια ΔΟΥ ή έχουν διαφυλαχθεί σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής και δεν έχει επέλθει κάποια μεταβολή στα στοιχεία που αναγράφονται σ’ αυτά, δεν απαιτείται η έκδοση νέων δικαιολογητικών. Σε περίπτωση ελέγχου και εφόσον έχουν ήδη προσκομιστεί δικαιολογητικά με ισχύ και στο τρέχον φορολογικό έτος, αρκεί να υποβληθεί υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986, στην οποία θα αναγράφεται το οικονομικό έτος που αφορούσε το κάθε συγκεκριμένο δικαιολογητικό που τυχόν υποβλήθηκε και ότι δεν έχει επέλθει μεταβολή στα στοιχεία που αναγράφονται σ’ αυτό.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Keywords
Τυχαία Θέματα