Συγχαρητήρια στον Ρούτε από τους Ευρωπαίους ηγέτες

08:44 16/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Με καταμετρημένο το 93% των ψήφων, ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός της Ολλανδίας έχει σαφές προβάδισμα με 21,2% , ενώ ακολουθεί ο Γκέερτ Βίλντερς με 13,1% και κερδίζουν αντίστοιχα από 33 και 20 έδρες, ένα αποτέλεσμα που επέφερε νηνεμία στην Ευρώπη.

Αμέσως μόλις ανακοινώθηκαν τα εκλογικά αποτελέσματα και η νίκη του νυν πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ τον συνεχάρη για την «καθαρή του νίκη κατά του εξτρεμισμού».

Επίσης, τα συγχαρητήριά της απέστειλε και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ

μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ μέσω twitter, η κυρία Μέρκελ είπε στον Μαρκ Ρούτε: «Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί σου ως φίλοι, γείτονες και Ευρωπαίοι».

Kanzlerin #Merkel hat @markrutte telefonisch gratuliert. "Ich freue mich auf weiter gute Zusammenarbeit als Freunde, Nachbarn, Europäer."

— Steffen Seibert (@RegSprecher) March 15, 2017

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συνεχάρη τον Ρούτε για τη «σαφή νίκη» που κατήγαγε στις βουλευτικές εκλογές, χαιρετίζοντας μια «ψήφο κατά των εξτρεμιστών» κατά το πνεύμα του Ολάντ, όπως ενημέρωσε μέσω twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

.@JunckerEU just spoke with @markrutte, congratulated him on clear victory: "A vote for Europe, a vote against extremists". #DutchElections

— Margaritis Schinas (@MargSchinas) March 15, 2017

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Μαρκ Ερό επίσης μέσω twitter εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στην Ολλανδία και τους πολίτες της, καθώς «ανέκοψαν» με την ψήφο τους στις βουλευτικές εκλογές την άνοδο της ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς.

Félicitations aux Néerlandais d'avoir enrayé la montée de l'extrême droite. Volonté de travailler à une Europe plus forte.

— Jean-Marc Ayrault (@jeanmarcayrault) March 15, 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα