17χρονος ο δράστης της επίθεσης σε λύκειο της νότιας Γαλλίας – Στόχος ο διευθυντής του σχολείου

14:51 16/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Νεαρός μαθητής, 17 ετών, κρατώντας τρία όπλα και δύο χειροβομβίδες, εισέβαλε στο λύκειο Alexis de Tocqueville στην πόλη Γκρας, κοντά στις Κάννες, στον νότο της Γαλλίας κι άρχισε να πυροβολεί τραυματίζοντας τουλάχιστον οκτώ άτομα, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τοπικά μέσα.

Καθώς υπήρξαν φόβοι για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού οι σχολικές εγκαταστάσεις εκκενώθηκαν και ερευνήθηκαν.

Όπως μετέδωσε το BFMTV, στόχος της επίθεσης ήταν ο διευθυντής, ο οποίος και είναι ο ένας από τους δύο τραυματίες. Αν και ο έφηβος

εκτέλεσε μόνος του την επίθεση, άλλο ένα άτομο φέρεται να διαφεύγει και να αναζητείται από την Αστυνομία. Ο συλληφθείς δεν έχει ποινικό μητρώο.

#GRASSE RESTEZ CHEZ VOUS

— Protection Civile 06 (@adpc06) March 16, 2017

Αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν αμέσως τον χώρο και απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους. Επίσης και ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε από τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αστυνομικών Αρχών.

#Grasse Événement de sécurité publique en cours au lycée Alexis de #Tocqueville. Merci de suivre les consignes des autorités locales. pic.twitter.com/JTP62hmtG4

— Ministère Intérieur (@Place_Beauvau) March 16, 2017

Ειδικές δυνάμεις εισήλθαν στον χώρο και συνέλαβαν τον νεαρό δράστη της επίθεσης, ενώ αυξημένα μέτρα ασφαλείας εφαρμόστηκαν στα υπόλοιπα σχολεία της περιοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα