Τουρκία: Τουλάχιστον 4 τραυματίες από τις συγκρούσεις ανάμεσα σε φοιτητές

21:48 10/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα σε πανεπιστημιούπολη στο Ντιγιάρμπακιρ, στην νοτιοανατολική Τουρκία, κατά τις βίαιες συγκρούσεις, οι οποίες συνεχίστηκαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ανάμεσα σε φοιτητές που πρόσκεινται στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και σε ισλαμιστές φοιτητές, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι συγκρούσεις αυτές ξέσπασαν την Δευτέρα στο πανεπιστήμιο Ντιτζλέ όταν υποστηρικτές ενός τουρκικού ισλαμιστικού κινήματος προχώρησαν στην διανομή φυλλαδίων, την οποία προσπάθησαν να εμποδίσουν υποστηρικτές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Η
αστυνομία έκλεισε χθες την πανεπιστημιούπολη, αλλά οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν, αναγκάζοντας τις δυνάμεις της τάξης να χρησιμοποιήσουν ελικόπτερο για να ρίξουν δακρυγόνα προκειμένου να χωρίσουν τους φοιτητές από τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν και σήμερα.

Λόγω των συγκρούσεων τα μαθήματα ανεστάλησαν ως το τέλος της εβδομάδας στο πανεπιστήμιο Ντιτζλέ και περίπου δέκα φοιτητές που πιστεύεται ότι προκάλεσαν τις ταραχές συνελήφθησαν από τις δυνάμεις της τάξης, δήλωσε πηγή της αστυνομίας.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας του Ντιγιάρμπακιρ, Μουσταφά Τοπράκ, εξέφρασε ανησυχία, αλλά σημείωσε ότι οι ταραχές αυτές δεν αναμένεται να έχουν αντίκτυπο στην "ευαίσθητη διαδικασία" των συνομιλιών ανάμεσα στην ισλαμοσυντηρητική τουρκική κυβέρνηση και τον φυλακισμένο ηγέτη του PKK Αμπντουλάχ Οτζαλάν, οι οποίες έχουν στόχο τον τερματισμό της κουρδικής σύγκρουσης, η οποία έχει προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 45.000 ανθρώπων από το 1984.
Keywords
Τυχαία Θέματα