Το 1ο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό ποίησης κατέκτησαν μαθητές

17:03 21/3/2013 - Πηγή: E-Typos
To πρώτο βραβείο στον 9ο διεθνή διαγωνισμό ποίησης "Castello Di Duino", που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Τεργέστης στην Ιταλία, κατέκτησαν οι μαθητές της Στ' τάξης του δημοτικού σχολείου Παπάδου Λέσβου, με το ποίημα "Όνειρα Παιδιών".

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαρτίου, ενώ οι μικροί ποιητές, οι οποίοι διακρίθηκαν μεταξύ 70 σχολείων θα διαθέσουν το ποσόν του βραβείου για φιλανθρωπικό σκοπό.

Τιμητική διάκριση δημοσίευσης των ποιημάτων τους στην ετήσια έκδοση με τα ποιήματα που διακρίθηκαν
στο διαγωνισμό απέσπασαν το 6ο Λύκειο Χαλκίδας, με το ποίημα «Το μέλλον... μια θέση στον κόσμο» και το 2ο Γυμνάσιο Tρίπολης, με το ποίημα «Η Μετανάστευση - παρόν και μέλλον».

Επίσης, τιμητική διάκριση απέσπασαν η δεκαπεντάχρονη Παναγιώτα Μπολώση, που διακρίθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα «Νέων κάτω των 16 ετών», με το ποίημα «Το μέλλον στο φλυτζάνι», και ο νεαρός ποιητής Γιώργος Αμπατζίδης, με το «Κυριακή μουσική στο ραδιόφωνο».

Η συμμετοχή της Ελλάδας στον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης "Castello di Duino έγινε με πρωτοβουλία της Εστίας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Ιταλία, σε συνεργασία με το ελληνικό υπουργείο Παιδείας. Το Διεθνές Βραβείο Ποίησης "Castello di Duino" διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο «Ποίηση και Αλληλεγγύη», σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και με την υποστήριξη της UNESCO. Ο διαγωνισμός ποίησης, που θεωρείται ένας από τους βασικότερους σε διεθνές επίπεδο, απευθύνεται σε νέους μέχρι 30 ετών και σχολεία. Έως σήμερα έχουν συμμετάσχει περίπου 6.750 άτομα. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 950 ποιήματα γραμμένα σε 75 διαφορετικές γλώσσες και 70 σχολεία.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Keywords
Τυχαία Θέματα