Συνελήφθη ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Α. Δημητρέλος για τα χρέη της ΠΑΕ

16:36 21/3/2013 - Πηγή: E-Typos
Συνελήφθη σήμερα το πρωί ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ Ανδρέας Δημητρέλος, ως κατά νόμον υπεύθυνος για τα χρέη της εταιρείας προς το Δημόσιο, τα οποία ξεπερνούν τα 170 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, «συνελήφθη σήμερα (21-3-2013) το πρωί, 54άχρονος ημεδαπός, ως διευθύνων
σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 170.865.122,00 ευρώ».

Ο Δημητρέλος ο οποίος παρουσιάστηκε αυτοβούλως το πρωί και παραδόθηκε σε αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οδηγήθηκε το μεσημέρι στον εισαγγελέα

Σε βάρος του κ. Δημητρέλου ασκήθηκε ποινική δίωξη απο τον εισαγγελέα και παραπέμφηκε σε τακτικό ανακριτή, στον οποίο απολογείται αύριο το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το ίδιο αδίκημα αναμένεται να εκδοθούν παραγγελίες από τον εισαγγελέα και άλλους τέσσερις πρώην προέδρους της ΠΑΕ ΑΕΚ, από το 2004 και μετά. Δηλαδή για τους Ντέμη Νικολαΐδη, Γιώργο Κιντή, Νάσο Θανόπουλο και Σταύρο Αδαμίδη.

Εν τω μεταξύ, σήμερα το πρωί συνελήφθη και ένα ακόμα άτομο για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 14.190.749,02 ευρώ. Πρόκειται για 41χρονο διευθύνοντα σύμβουλο χαρτοποιείας, ο οποίος επίσης οδηγήθηκε το μεσημέρι στον εισαγγελέα.
ΕΠΟ: Στις 28/3 η απολογία Κατίδη και ΑΕΚ

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, αφού έλαβε υπόψη της την πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα στις 19 Μαρτίου, καλεί σε γραπτή ή προφορική απολογία την ΠΑΕ ΑΕΚ και τον ποδοσφαιριστή Γιώργο Κατίδη για την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή.
Keywords
Τυχαία Θέματα