Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και βροχές

16:53 21/3/2013 - Πηγή: E-Typos
Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα με κύρια χαρακτηριστικά τους πολύ θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 8- 10 μποφόρ και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι νότιοι άνεμοι θα φθάσουν σήμερα στο Αιγαίο στα 8 με 9 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 8 με 9 μποφόρ και τοπικά 10 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένιση αναμένεται από το μεσημέρι
της Παρασκευής 22 Μαρτίου.

Επιπλέον, προβλέπονται για σήμερα βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη δυτική και βαθμιαία στην κεντρική και βόρεια χώρα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στις βόρειες Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες από τα δυτικά και σταδιακά μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής σε όλες τις περιοχές.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.emy.gr.

Επιπλέον τονίζει ότι έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων και χιονοπτώσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα