Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Χ. Β. Ρομπάι είχε χθες ο Γ. Παπανδρέου

20:01 7/9/2012 - Πηγή: E-Typos
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάϊ, με τον οποίο συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ευρώπη, την Ελλάδα κα την Ευρωζώνη, είχε χθες από τη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, όπου βρίσκεται για το Συνέδριο των Δημοκρατικών, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναφέρθηκε και στα μηνύματα που η ΕΕ πρέπει να εκπέμπει αυτήν την ώρα στις ΗΠΑ και διεθνώς.
Επιπλέον, είχε σειρά συναντήσεων με ηγέτες και προσωπικότητες που βρίσκονται στη Σάρλοτ για το Συνέδριο, αλλά και με παράγοντες των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων, την πρώην υπουργό Εξωτερικών, Μαντλίν Ολμπράϊτν και τον γερουσιαστή της Μασαχουσέτης και υποψήφιο των Δημοκρατικών για την Προεδρία το 2004, Τζον Κέρι.
Ακόμη, ο κ. Παπανδρέου είχε συναντήσεις με επιχειρηματίες που στηρίζουν τον Πρόεδρο Ομπάμα, καθώς και με εκπροσώπους Συνδικάτων με τους οποίους συζήτησε τις δυνατότητες συνεργασίας με τη Σοσιαλιστική Διεθνή και τις επιπτώσεις από την κρίση στην Ευρώπη, αλλά και διεθνώς.
Ο στόχος της παρουσίας και των επαφών του κ. Παπανδρέου στο Συνέδριο των Δημοκρατικών, ήταν, κατά τις ίδιες πηγές, διττός:
Αφενός, να ενημερώσει τους συνομιλητές του για τη
Keywords
Τυχαία Θέματα