Η Α. Μέρκελ χαιρέτισε τις προϋποθέσεις που θέτει το πρόγραμμα της ΕΚΤ

19:11 7/9/2012 - Πηγή: E-Typos
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ χαιρέτισε σήμερα τους όρους που τέθηκαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του νέου της προγράμματος για την επαναγορά ομολόγων, που έχει ως στόχο να βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.
Η ΕΚΤ σαφώς "έδειξε ότι το μέλλον του ευρώ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις πολιτικές δράσεις
και οι προϋποθέσεις είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη.
"Αυτός είναι ο δρόμος που είχαμε πάντα επιλέξει", υποστήριξε, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει βοήθεια χωρίς όρους και χωρίς έλεγχο.
Η ΕΚΤ ανακοίνωσε χθες ένα απεριόριστο πρόγραμμα επαναγοράς χρέους χωρών που αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στον δημοσιονομικό τομέα, όπως η Ισπανία ή η Ιταλία.
Αλλά για να μπορέσουν να βοηθηθούν, τα κράτη πρέπει οπωσδήποτε να ζητήσουν την βοήθεια του προσωρινού ευρωπαϊκού ταμείου διάσωσης ΕΤΧΣ και του διαδόχου του ΕΜΣ. Και η οποιαδήποτε βοήθεια εξαρτάται από τα μέτρα λιτότητας στις χώρες που θα προσφύγουν σε αυτούς τους μηχανισμούς.
ΕΚΤ είναι ένας σημαντικός και ισχυρός θεσμός", είπε η Μέρκελ. "Είναι υπεύθυνη για τη σταθερότητα των τιμών" και "κατέδειξε σαφώς χθες (Πέμπτη) ότι είναι απολύτως αποφασισμένη να υπερασπιστεί αυτή τη σταθερότητα των τιμών", δήλωσε η καγκελάριος.
Keywords
Τυχαία Θέματα