Θεσσαλονίκη: Γιορτινό κλίμα με την άφιξη των 3800 τουριστών του Costa Pacifica

12:45 23/9/2013 - Πηγή: E-Typos
Σε "γιορτινούς" ρυθμούς κινείται από το πρωί η Θεσσαλονίκη, που ... φόρεσε τα καλά της προκειμένου να υποδεχθεί τους 3800 επιβάτες του "Costa Pacifica". Το επιβλητικό - λόγω μεγέθους - κρουαζιερόπλοιο "έδεσε" στο λιμάνι της πόλης γύρω στις 8 το πρωί, σπέρνοντας ανέμους αισιοδοξίας στα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, που υποδέχθηκαν τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες του με τουριστικούς χάρτες, την εκπτωτική κάρτα Agora
Bonus Card (και συνοδευτική λίστα με τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο σύστημα) παστέλια και αναμνηστικά σουβενίρ (μαγνητάκια και κονκάρδες).

Η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) για παράταση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων σήμερα (ως τις 5 το απόγευμα), με αφορμή την άφιξη του "Costa Pacifica", βρήκε τη θετική ανταπόκριση των καταστηματαρχών, εξήγησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Χαντζαρίδης, σημειώνοντας ότι "επιθυμούν κι αυτοί, με τη σειρά τους, να συμβάλλουν στην προσέλκυση ολοένα και περισσότερων τουριστών και προβολής της πόλης".

Με χαμόγελα στα χείλη από τη θερμή υποδοχή που τους επιφύλαξαν οι άνθρωποι του ΕΣΘ, αλλά και την ταχύτατη διεκπεραίωση των σχετικών διαδικασιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Λιμανιού, κάποιοι από τους επισκέπτες - περί τους 800 - επιβιβάστηκαν σε 20 τουριστικά λεωφορεία κι ενώ ορισμένοι επέλεξαν να κάνουν τον γύρο της πόλης, άλλοι κατευθύνθηκαν προς Φιλίππους και Βεργίνα. Για όσους επέλεξαν να κάνουν τη βόλτα τους στο κέντρο της πόλης, η πλατεία Αριστοτέλους, ο Λευκός Πύργος και η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, αποτελούν τους βασικούς σταθμούς τους, ενώ η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων ως τις 5, θα διευκολύνει τους επισκέπτες να κάνουν τις αγορές τους χωρίς άγχος και βιασύνη.

Αντίστοιχου μεγέθους κρουαζιερόπλοιο έχει πέντε χρόνια να έρθει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ύστερα από το περιστατικό με το κολοσσιαίο "Navigator of the Seas" της Royal Caribenan Cruises. Τότε, από τους 3500 επιβάτες είχαν βγει στη Θεσσαλονίκη μόνο οι μισοί, προκειμένου να αποφύγουν την εκτεταμένη γραφειοκρατία στις αρμόδιες υπηρεσίες του Λιμανιού.

"Ως ένα ατυχές περιστατικό" που στοίχισε στη Θεσσαλονίκη και το λιμάνι, χαρακτήρισε το παραπάνω περιστατικό ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) Στέλιος Αγγελούδης, τονίζοντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι οι κινήσεις που έγιναν τότε, άμεσα και με ένταση, για αποκατάσταση των σχέσεων, "έπιασαν τόπο και σήμερα βλέπουμε αυτό το θηρίο να έχει προσαράξει στον Θερμαϊκό".

Αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άφιξη ενός τέτοιου μεγέθους κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ο κ. Αγγελούδης επεσήμανε ότι οι υπάλληλοι του Οργανισμού δουλεύουν από νωρίς και με εντατικούς ρυθμούς ώστε να καταφέρουν άμεσα οι τουρίστες να κατέβουν στην πόλη. Εκτίμησε δε, πως από το 2014 η κρουαζιέρα θα πάει ακόμα καλύτερα.

Το "Costa Pacifica" και οι επιβάτες του θα αναχωρήσουν από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 6 το απόγευμα, ενώ από τις 4 το μεσημέρι ο χορευτικός όμιλος Δυτικής Θεσσαλονίκης "Το Σεργιάνι" θα τους αποχαιρετά με παραδοσιακούς χορούς και συρτάκι.
Keywords
Τυχαία Θέματα