Σύνοδος ΝΑΤΟ: Έως τα μέσα του 2013 η ISAF αποχωρεί από το Αφγανιστάν

17:22 21/5/2012 - Πηγή: E-Typos
Το ΝΑΤΟ θα μεταβιβάσει την ευθύνη για την ασφάλεια στις αφγανικές δυνάμεις "έως τα μέσα του 2013" και θα περάσει σε έναν ενισχυτικό ρόλο μέχρι την απόσυρση των διεθνών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, στα τέλη του 2014, αναφέρει σήμερα η Ατλαντική Συμμαχία στην τελική της διακήρυξη.
"Έως τα μέσα του 2013, οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας θα καταστούν ο κύριος υπεύθυνος για την ασφάλεια σε όλη τη χώρα. Έπειτα από αυτό το στάδιο, ο ρόλος της διεθνούς δύναμης θα εξελιχθεί όλο και περισσότερο σε μια αποστολή εκπαίδευσης, παροχής συμβουλών και βοήθειας" έως το τέλος του 2014, σημειώνει το ΝΑΤΟ.
Στην ίδια διακήρυξη οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των κρατών της Συμμαχίας καλούν το Πακιστάν να ανοίξει εκ νέου τις οδούς ανεφοδιασμού για τις αυτοκινητοπομπές της στρατιωτικής συμμαχίας στο Αφγανιστάν "το συντομότερο δυνατό".
Το ζήτημα του εκ νέου ανοίγματος των πακιστανικών αυτοκινητοδρόμων στις αυτοκινητοπομπές του ΝΑΤΟ, που είναι στρατηγικής σημασίας για τη σταδιακή απεμπλοκή της Ατλαντικής Συμμαχίας από το Αφγανιστάν, έχει περιέλθει σε αδιέξοδο λόγω του κόστους των διοδίων που απαιτούνται από το Πακιστάν, που θεωρούνται "απαράδεκτα" από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Keywords
Τυχαία Θέματα